Hvad skete der lige dér?: Kronprinsesse Mary på lynvisit til specielt sted i Jylland

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Lars H. Laursen
Det var ikke annonceret til offentligheden, så kun få vidste, at kronprinsesse Mary skulle til Jylland torsdag. Pludselig stod hun et helt særlig sted i Jylland og spredte godt humør.

For kronprinsesse Mary er der travlt i denne tid, og de næste uger er der flere begivenheder af officiel karakter i anledning af kronprinsessens 50-års fødselsdag den 5. februar.

Kronprinsesse Mary overraskede i Jylland

Torsdag var kronprinsessen på et besøg til et specielt sted i Jylland.

Marys besøg var ikke annonceret i kongehusets oversigt over officielle opgaver for kronprinsessen og de andre medlemmer af den royale familie.

Derfor kom det for rigtig mange som noget af en overraskelse, at kronprinsessen tog på en lynvisit til Kolding.

Kronprinsessen var vildt begejstret

Kronprinsesse Mary besøgte helt specifikt Koldinghus, der danner rammen om en udstilling i anledning af Marys 50-års fødselsdag.

På Koldinghus er der for tiden travlt med forberedelserne til særudstillingen ”Mary & Kronprinsesserne”, der åbner den 31. januar.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Torsdag lagde Mary vejen forbi museet for at følge tilblivelsen af udstillingen på tætteste hold.

Og kronprinsessen var begejstret over at se, hvordan arbejdet skrider frem

Udstillingen er blevet til i anledning af Kronprinsessens 50-års fødselsdag den 5. februar, og den tegner et portræt af den danske Kronprinsesse og Hendes Kongelige Højheds fire kvindelige forgængere i den glücksborgske linje.

Fra udstillingens åbning og frem til den 30. december 2022 vil besøgende kunne opleve en række af Kronprinsessens genstande i et univers med både grafik, projektioner og stemningsskabende scenografier, hvor også Marys egne fotografier er udstillet sammen med effekter fra Louise af Hessen-Kassel, Lovisa af Sverige-Norge, Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin og Ingrid af Sveriges liv.

Talte med frivillige

Kronprinsessen blev på Koldinghus vist rundt på det gamle kongeslot af museumsdirektør i Kongernes Samling, Thomas C. Thulstrup.

Undervejs fik kronprinsessen sig en god snak med en gruppe frivillige, der arbejder med at sy gardiner til udstillingen efter samme teknikker som i 1800- og 1900-tallet.

Kronprinsessen besøger udstillingen med kronprins Frederik mandag den 31. januar, og du kan følge med i deres besøg her på vores website.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden