Søndag, 4. oktober 2020 - af af Jon Bloch Skipper og Malan Joensen

Hvem jager de kongelige med?

Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik. 

Arkivfoto: Dan Mariegaard
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål om alt inden for den royale verden.
Kære kongelige brevkasse! Hvem deltager i kongejagterne? Venlig hilsen H.E. Dam   Kære H.E. Dam! Kongejagterne er de traditionsrige og officielle jagter, som kongehuset afholder rundt omkring i landet i jagtsæsonen fra primo oktober til medio januar. Tidligere var det monarken, der var vært ved disse jagter. I nyere tid har det gerne været prins Henrik, mens det i dag er kronprinsen eller hans lillebror. Deltagerne er som regel repræsentanter fra stat, regioner, kommuner og erhvervslivet samt bekendte af kongehuset. Undertiden er lokale jægere fra det sted, kongejagten afholdes, også inviteret med.  Bedste hilsner Jon Bloch Skipper   Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.  
  Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.   Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).  
  Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden