27. maj. 2014
Af af Annelise Weimann og Malan Joensen

I aften inviterer prins Henrik ind i køkkenet

Prins Henrik og køkkenchef Jesper Vollmer i køkkenet på Fredensborg Slot.
Prins Henrik og køkkenchef Jesper Vollmer i køkkenet på Fredensborg Slot.
Foto: DR
Prinsgemalen åbner dørene ind til køkkenet på Fredensborg Slot, hvor der blandt andet skal laves frisk pasta.

I aften klokken 20.30 på DR 1 kan du få et sjældent set indblik i, hvordan det går for sig, når prins Henrik går i køkkenet. Den snart 80-årige prinsgemal er hovedperson i tre programmer med titlen ”Hofretter”, og i det første program er det køkkenet på Fredensborg Slot, der danner kulisse for de kulinariske udskejelser.

Ved sin side har prinsgemalen køkkenchef Jesper Vollmer, der i øvrigt er gift med Annette Heick.

Her skal blandt andet tilberedes frisk pasta og bruges friske bær og frugter fra slottets orangeri.

Prins Henrik har en stor interesse for gastronomi og har tidligere stået bag kogebøgerne ”Helt magnifique!” og ”Til glæde for ganen”.

- Prinsgemalen elsker at eksperimentere og en ret er sjældent ens to gange i træk, der bliver tit lavet noget om i sidste øjeblik, fortæller Jacob Benjamin Snedevig, tilrettelægger bag ”Hofretter”.

I program to medvirker brødrene Price, der går i køkkenet sammen med prins Henrik på Chateau de Cayx, og i program tre er det køkkenet på Gråsten Slot, der danner ramme for madlavningen i samarbejde med kokken Martin Frederiksen.

Læs mere om programmet i denne uges BILLED-BLADET – her fortæller brødrene Price blandt andet om, hvordan det var at arbejde sammen med prinsgemalen.

Læs mere om: