6. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

I dag sker det: Mary med i direkte tv-show

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Der er er Danmarks Indsamling i dag, og i den forbindelse medvirker kronprinsesse Mary i aftenens direkte tv-indsamlingsshow på DR 1.

I aften kan man på DR følge årets Danmarks Indsamling, som i år handler om at hjælpe coronakrisens børn.

Kronprinsesse Mary gav i den forbindelse forleden et interview til showet, og det var tv-værten Mark Stokholm, som stillede spørgsmålene.

Kronprinsesse Mary er bekymret

- Der er desværre rigtig mange børn i verden, som har fået ændret deres liv på grund af langvarige nedlukninger som følge af corona. For mange af disse børn betyder skolen mere end uddannelse, den betyder også beskyttelse, lyder det fra kronprinsessen i teksten til et opslag på kongehusets sociale medier, hvor hun også sætter fokus på, at man i mange år set en nedgang i ekstrem fattigdom, men nu ser man en stigning for første gang i 22 år.

Fremtid er uvis

- Nu ved de børn ikke, hvad der sker, for deres fremtid er uvis, og de står et usikkert sted. Det er svært at acceptere, at de må se deres drømme om en lysere fremtid vakle, siger kronprinsesse Mary og fortsætter.

- Det talte jeg blandt andet om med vært Mark Stokholm forleden, da vi optog et interview til showet, som kan ses på lørdag.

Stjerner i studiet

Danmarks Indsamling-showet, der blandt meget andet byder på det royale interview, varer fem timer, og udsendelsen bliver sendt i aften fra klokken 19.00 til midnat på DR1.

I studiet står blandt andre Thomas Helmig, Christopher, Jada, Folkeklubben og stjernerne fra ”Løvens Hule” klar til at hjælpe de fire værter.

Læs mere om: