14. maj. 2021
Af Marianne Singer

I morgen sker det: Alt du skal vide om prins Christians konfirmation

Kronprinsparret og prins Christian på sensommer-portrættet, som kongehuset delte sidste år. 
Kronprinsparret og prins Christian på sensommer-portrættet, som kongehuset delte sidste år.
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
For første gang under pandemien inviterer den kongelige familie igen til en større festlig familiefejring. Her kan du læse alt om, hvad der sker ved prins Christians konfirmation lørdag den 15. maj.

Efter at kronprinsparret sidste år måtte udskyde deres søn, prins Christians konfirmation på grund af pandemien, kan de nu endelig fejre den store dag i morgen, lørdag den 15. maj.

Derfor er glæden helt sikkert ekstra stor hos både den 15-årige konfirmand og hans familie.

Alt om konfirmationen

BILLED-BLADET har samlet al info om den kongelige konfirmation til dig her:

Prins Christians konfirmation finder sted lørdag den 15. maj 2021 klokken 11.00 i Fredensborg Slotskirke.

Den kirkelige ceremoni, der kommer til at tage en lille times tid og foregår i private rammer, forestås af kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh-Poulsen.

Fejres privat

Efter konfirmationen fejres prins Christian privat i Kancellihuset ved Fredensborg Slot, hvor kronprinsfamilien har residens for tiden.

Kongehuset har tidligere oplyst, at der på grund af de gældende retningslinjer kun kan være 25 gæster med til konfirmationen.

Det betyder, at den nærmeste familie fra Frankrig, Storbritannien og Australien ikke vil være til stede på dagen, det vil sige blandt andre, prins Joachim og prinsesse Marie med børn, der bor i Paris, John og Susan Donaldson, der har base i London, kronprinsesse Marys søskende og deres familier fra Australien samt den græske kongefamilie.

Følg med live

Hverken DR eller TV2 sender direkte fra den kongelige konfirmation, til gengæld kan du følge med i BILLED-BLADETs tv-sending live på selve dagen på hjemmesiden og de sociale medier.

Konfirmanden stiller sammen med sin nærmeste familie op til dejlige billeder ved ankomsten, på hovedtrappen i Indre Slotsgård.

Og efter konfirmationen stilles der igen op til fotografering foran slottets havetrappe.

Læs mere om: