26. maj. 2021
Af Marianne Singer

I stærk tale: Frederik overraskede med personlig detalje

Kronprins Frederik. 
Kronprins Frederik.
Foto: Bjørg de Meza
Kronprins Frederik citerede en helt særlig sang under sin stærke tale tirsdag.

- Samtale er et godt udgangspunkt, men det kan ikke stå alene. I den ånd vil jeg slutte af i dag med et budskab fra Elvis Presley "a little less conversation, a little more action", lød det fra kronprins Frederik, da han tirsdag sluttede sin åbningstale under sit besøg hos Food Nation i København.

Kronprinsen er kendt for sin kærlighed til musikken og det var derfor en fin lille detalje at nævne Elvis Presleys kendte sang fra 1968, samme år som kronprinsen blev født.

Margrethe mødte Elvis

Kronprins Frederik har aldrig selv mødt Kongen af Rock´n´Roll, men det har hans mor, dronning Margrethe, der var i selskab med ham i 1960 sammen med norske prinsesse Astrid og svenske prinsesse Margarethe under et besøg i USA.

https://imgix.billedbladet.dk/20020809-114240-1-1920x2375we_1.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik holdt åbingstalen ved lanceringen af Global Food Talks, et nyt internationalt koncept, der skal være med til at synliggøre de danske fødevarevirksomheder som en ansvarlig og vigtig bidragsyder til grøn omstilling og bæredygtig udvikling.

https://imgix.billedbladet.dk/fredej.jpg
Kronprins Frederik under sin tale.
Foto: Bjørg de Meza

Global Food Talks skal inspirere professionelle beslutningstagere i ind- og udland med idéer og løsninger til de største internationale udfordringer med fødevareproduktion ved at anspore til bæredygtig udvikling og implementering af nye løsninger og teknologier.

Tror på succes

- Nu mere end nogensinde har ny teknologi potentialet til at tage den grønne omstilling i vores fødevaresystem et skridt videre. Men vi er nødt til handle i fælleskab. Sammen kan vi opbygge et fødevaresystem, der kan give fødevarer til hele befolkningen, mens vi arbejder indenfor planetens grænser. Jeg er overbevist om, at vi vil lykkes med det, lød det blandt andet fra kronprins Frederik i sin tale.

https://imgix.billedbladet.dk/frederikll_0.jpg
Kronprins Frederik ved ankomsten til Food Nation.
Foto: Bjørg de Meza

Skal motivere

Food Nation er et offentligt-privat samarbejde etableret i 2016 af regeringen og en række ledende private organisationer og virksomheder.

Food Nation repræsenterer hele den danske fødevareklynge, der er betegnelsen for den gruppe af erhverv, som primært er bygget op omkring landbrug, fiskeri og fødevareproduktion, deriblandt store virksomheder som Arla og Danish Crown.

Food Nation har til formål at øge kendskabet til Danmark som ledende fødevarenation og motivere den danske fødevareklynge til at forblive således.

Læs mere om: