Onsdag, 23. december 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Iben Detlefs tabte kampen til kræften

Hanne Juul
Iben Detlefs, der i fem år dannede par med prins Joachim, døde for nylig af kræft. Hun blev bare 48 år.

Efter længere tids kræftsygdom døde Iben Kadziloa, som tidligere bar efternavnet Detlefs. for nylig af kræft. Hun blev bare 48 år. Iben, der i fem år var kæreste med prins Joachim tilbage i 1990'erne, efterlader sig ægtefællen Thomas Kadziola og to børn fra et tidligere forhold.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Helt forfærdeligt

- Det er som, det er, og det er selvfølgelig helt forfærdeligt, siger Thomas Kadziola til BILLED-BLADET. Han er dybt skuffet over det forløb, hans hustru var igennem hos sin praktiserende læge. Symptomerne på kræften blev ikke taget alvorligt. I det sidste år af Ibens liv blev hun behandlet med kemoterapi, stråler og smertestillende medicin.

Forbev gode venner med prins Joachim

Ungdomskærestens død vil helt sikkert berøre prins Joachim, der efter bruddet med Iben Detlefs i december 1993 fortsat havde det godt med hende. De forblev gode venner, og Iben Detlefs deltog i en årrække stadig i royale begivenheder som ven. Også efter prins Joachim giftede sig med Alexandra.

Med til dronningens fester

Iben Detlefs blev i det hele taget en nær ven af kongefamilien. Hun var således på gæstelisten til dronning Marrgethetes 50-års fødselsdag samt til regentparrets sølvbryllup i 1992. Og det skete på trods af, at hun og prins Joachim ikke var forlovet, hvilket man regnede med ville ske.

En ny begyndelse

Mange i den kongelige familie og vennekredsen samt i medierne troede, at Joachim og Iben ville blive forlovet og gift. Parret virkede dybt forelskede i hinanden og var på et tidspunkt helt udadskillelige. Lige indtil prins Joachim rejste til Hongkong for at arbejde for A.P. Møller Mærsk. Fra Hongkong gjorde den tre år yngre Joachim sin Iben opmærksom på, at forholdet var forbi. En slutning, der blev en ny begyndelse for begge.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden