Onsdag, 29. december 2021 - af Marianne Singer

Ikke sket før: Sådan tog prins Christian fusen på alle i 2021

For kronprinsparrets ældste søn, prins Christian, 16, blev 2021 et vanvittigt spændende år med masser af nye udfordringer.

For prins Christian blev 2021 i den grad et skelsættende år, og aldrig i prinsens liv har der været så mange spændende og nye udfordringer på så kort tid.

Det begyndte med den højst overraskende melding fra kongehuset den 14. april, at prins Christian ønskede at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved på skolens kostafdeling og dermed ville flytte hjemmefra.

Se højdepunkterne med prins Christian i galleriet øverst i artiklen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dagens hovedsperson

Allerede en måneds tid efter vakte prins Christian opsigt igen, da han den 15. maj blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke.

Her imponerende han fra start til slut med både veloplagt vinken til de mange fremmødte foran Fredensborg Slot og kvikke svar til pressen.

Et stærkt og rørende øjeblik var, da prins Christian tog sin farmors hånd og som en sand gentleman hjalp hende ned ad slotstrappen.  

Endnu en overraskelse

I begyndelsen af sommeren ventede endnu en overraskelse fra kongehuset, da de meddelte, at kronprinsparrets ældste søn den 13. juni ville deltage i fejringen af af 100-året for Genforeningen i Sønderjylland sammen med sin far, kronprins Frederik, og farmor, dronning Margrethe.

Det var første gang, at prins Christian på den måde var en af hovedpersonerne ved en stor og historisk officiel fejring.

Oprindeligt havde kongehuset meldt ud, at dronningen ville blive ledsaget af kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie.

Men i stedet blev kongehuset repræsenteret ved tre generationer, majestæten, nummer et og nummer to i tronfølgen, under fejringen. 

Klarede det formidabelt

Endnu engang klarede prins Christian den store opmærksomhed formidabelt og viste blandt andet overskud ved spontant at tale med pressen og på galant vis hjælpe sin farmor med at holde hendes buket blomster, mens hun fik styr på hatten. 

Se videoen her: 

Stor dag

Sidst i juni ventede der prins Christian endnu en stor oplevelse, da han havde bestået folkeskolens afgangseksamen og sammen med resten af 9. b deltog i klassens dimission i festsalen på Tranegårdskolen i Gentofte.

Her startede prins Christian i august 2011 i 0. klasse og blev dermed den første elev i folkeskolen fra det danske kongehus nogensinde. 

Samme sommer, i juli, valgte Frederik og Mary at give deres søn en kæmpe oplevelse, da de tog ham med til Wembley i London for at se det danske landshold spille EM-semifinale mod England.

Flyttede hjemmefra

I august flyttede prins Christian så til Næstved for at starte sin skolegang på gymnasiet på Herlufsholm Skole. 

I den anledning delte kongehuset et dejligt billede af et stolt kronprinspar, der fulgte deres søn afsted. 

Her kunne man tydeligt se, hvor stor en glæde og selvsikkerhed prins Christian udstråler, efter at han i 2021 for alvor trådte i karakter i offentligheden og i sin rolle som nummer to i den danske tronfølge.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden