9. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Imponeret kronprinsesse Mary fik helt vild oplevelse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

På en meget speciel dag fik kronprinsesse Mary sig en kæmpe oplevelse, da hun så kunst af den ypperste slags.

For Mary var det en stor oplevelse at være tilbage på arbejde blandt danskerne efter en længere pause udelukkende med hjemmearbejde på grund af corona-krisen.

Kronprinsesse Mary og glaspusteren

Kronprinsessen deltog med stort engagement i åbningen af det nye Holmegaard Værk.

På en rundvisning fik hun et par ekstraordinære oplevelser med den vildeste glaskunst, man kan forestille sig.

Kronprinsesse Mary og Bjørn Friborg
Kronprinsesse Mary og Bjørn Friborg
Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary mødte blandt andet glaspusteren Bjørn Friborg, som ved de store ovne pustede udsøgte glas, hvilket imponerede alle.

Jubel inden kongelig ankomst

Museumsdirektør for Holmegaard Værk og resten af Museum Sydøstdanmark, Keld Møller Hansen, var ét stort smil under hele den royale fest, der på mange måder markerede genåbningen af Danmark.

Allerede inden Mary ankom jublede han.

Enorm glæde

- Jeg kan ikke få armene ned af glæde over, at vi nu endelig kan få lov til at åbne Holmegaard Værk. Det er det øjeblik, vi har arbejdet målrettet hen imod de sidste to et halvt år. Vi glæder os til at vise kronprinsessen og de inviterede gæster rundt i vores helt nye udstillinger, sagde Keld Møller Hansen.

Fantastisk kunst

Museumsdirektøren nød at vise Mary glassamlingen med unikaglas og prototyper fra hele Holmegårds historie samt Kähhler-udstilllingen, som er et mesterstykke af en keramiksamling.

Desuden så kronprinsessen en udstilling med værker af glasmester Per Steen Hebsgaard, som har samarbejdet med nogle af kronprinsessens danske yndlingskunstnere som Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og Erik A, Frandsen.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/nyforsidebb23_1.jpg

Læs mere om: