28. mar. 2015
Af af Marianne Singer

Japansk overraskelse til Frederik og Mary

Det danske kronprinspar fik en flot og glad modtagelse af de japanske designstuderende.
Det danske kronprinspar fik en flot og glad modtagelse af de japanske designstuderende.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
En flok unge studerende fra Mode Gakuen i Tokyo stod klar med masser af hjemmelavede danske og grønlandske flag, da kronprinsparret besøgte deres designskole.

Der blev grinet og pjattet højlydt ude foran designskolen Mode Gakuen i Tokyo, kort inden kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankom til stedet lørdag morgen lokal tid. De hippe studerende fra grafisk design-linien var nemlig tydeligt spændte og lidt overstadige over at skulle modtage de danske kongelige på overraskende vis.

Så da kronprinsparret få minutter efter kom kørende til stedet, stod de klar med fine danske og grønlandske flag, som de selv havde fremstillet til besøget.
Derfor var det et festligt syn, der mødte Frederik og Mary på vej ind til den velrenommerede skole, hvor de skulle se på unge japanske designstuderendes brug af grønlandsk sælskind. Great Greenland og Kopenhagen Fur står bag samarbejdet med skolens elever.

Inden parret så på de studerendes projekter, nåede de dog helt op på 50. sal i bygningen, hvor de kunne nyde en vidunderlig udsigt over Tokyo.
Frederik og Mary kørte derefter ned på 43. sal med elevatoren og gav sig god tid til at lytte til de studerende og se, hvad de havde fremstillet af sælskind og til dels også mink.
Det spændende arrangement var første punkt i programmet på tredjedagen af Grønlandsfremstødet i Japan.

Læs mere om: