15. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Josephine og Vincent er begyndt i skole igen

Prinsesse Josephine og prins Vincent.
Prinsesse Josephine og prins Vincent.
Arkivfoto: Hanne Juul
Statsminister Mette Frederiksen har meddelt, at skoler og skolefritidsordninger genåbnes for elever i 0.-5. klasse hurtigst muligt fra den 15. april. Prinsesse Josephine og prins Vincent går i 2. klasse og er i dag begyndt i skole igen.

Prinsesse Josephine og prins Vincent går i 2. klasse på Tranegårdskolen nord for København, og de er i dag tilbage i skole igen ligesom mange andre børn i samme alder rundt omkring i hele Danmark.

Skolens åbning markerer, at Danmark så småt åbner op igen midt i coronakrisen.

Også kronprinsparrets store børn prinsesse Isabella og prins Christian er elever på Tranegårdskolen, og de går i henholdsvis 6. og 8. klasse.

De må vente med at møde op til undervisning på skolen.

En speciel oplevelse

For Mary og Frederiks fire børn har skoleåret på flere måder været en speciel oplevelse.

Christian, Isabella, Josephine og Vincent har den første de af 2020 gået i vinterskole på Lemania-Verbier International School, men resten af året følger de altså undervisningen på deres danske kommuneskole.

Regler om nødundervisning

Ifølge Undervisningsministeriet gælder det for al undervisning fysisk på skolen, at eleverne vil blive undervist efter reglerne om nødundervisning, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning.

Mary og Frederik fik en besked

Forleden modtog kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ligesom alle andre forældre til børn i 0.-5. klasse i Gentofte Kommune et informationsbrev om at kunne åbne Gentofte Kommunes skoler for elever i 0.-5. klasse fra onsdag den 15. april.

Læs mere om: