28. mar. 2016
Af af Luise Marie Bekker

Josephine og Vincents fond uddeler legater

Prinsesse Josephine og prins Vincent i Grønland.
Prinsesse Josephine og prins Vincent i Grønland.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Ivalo & Minik Fonden, der er opkaldt efter kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks tvillinger, sender grønlændere til udlandet for at studere.
Kronprinsparret overraskede alle, da deres tvillinger, Josephine og Vincent, også fik grønlandske navne, da de blev døbt.
I Josephines navn indgik Ivalo, der blandt andet betyder lillesøster, og i Vincents indgik Minik, der blandt andet kan betyde stille, sagte sne. Når de er i Grønland, bliver de ikke kaldt andet af grønlænderne, og Ivalo og Minik har også lagt navn til en fond, der netop har uddelt tre legater til studier i udlandet, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Uddannelse i udlandet

De tre heldige modtagere er Hans Peder Kirkegaard og Melisa Larsen, der hver har fået et legat til at studere i USA og Majken Djurhuus Poulsen, der har fået et legat til at studere i London. Formålet med Ivalo & Minik Fonden er at uddele legater til grønlændere, der ønsker at tage en international videregående uddannelse eller et internationalt efteruddannelsesforløb, herunder et praktikophold i en virksomhed eller organisation. Legaterne er finansieret på baggrund af donationer fra Royal Arctic Line A/S, Royal Greenland A/S, Grønlandsbankens Erhvervsfond og NunaFonden. Fonden, der har fungeret siden 2012 - året efter tvillingerne blev født og døbt. Se også det søde galleri med Vincent og Josephine herunder

GALLERI: Tvillingerne Vincent og Josephine

Læs mere om: