25. sep. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kæmpe fest på Herlufsholm: I dag får Christian en oplevelse for livet

Prins Christian. Foto taget i anledning af indflytningsdag på Herlufsholm
Prins Christian. Foto taget i anledning af indflytningsdag på Herlufsholm
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Der bliver efter planen gang i den på den herligste måde på Herlufsholm i dag, hvor en af årets store fester finder sted. For prins Christian og hans kammerater bliver det en rigtig sjov oplevelse.

Prins Christian og hans kammerater på Herlufsholm får en oplevelse for livet i dag, når der er fest og farver på programmet.

Fra tidlig lørdag formiddag til sen aften skal der hygges, synges og danses samt konkurreres på den fine gamle skole med de helt specielle traditioner.

Prins Christian til årets fest

Prins Christian skal således for første gang opleve årets måske festligste begivenhed på Herlufsholm, og det er den traditionsrige Fugleskydning, som ifølge planen finder sted i dag, lørdag, den 25. september.

Eleverne mødes allerede klokken 09.40 og stiller op til procession.

Fugleskydningsdagen begynder så med procession for alle skolens elever om morgenen kl. 10.00.

Skyder efter træfugle

Skolens rektor overrækker herefter Store Fugl til 3.g og derefter Lille Fugl til 9. klasse, og det er disse træfugle, eleverne senere skyder efter i en prestigefyldt konkurrence, hvor fuglekonger krones.

Med de løftede fugle går eleverne af sted til skydebanen, hvor alle synger Fugleskydningsmarchen.

Derpå rejses pælene med fuglene, og skydningen begynder.

Fed koncert i aften

Om aftenen er der live-koncert for eleverne i forbindelse med, at der afholdes Fugleskydningsbal for eleverne fra 8. klasse til 3.g og Gammelherlovianere.

Det betyder, at prins Christian får mulighed for at runde den herlige og festlige dag af på dansegulvet i godt selskab med klassekammeraterne.

Læs mere om: