Torsdag, 10. juni 2021 - af Marianne Singer

Kæmpe forskel for kronprinsesse Mary: Jeg får næsten præstationsangst

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
For første gang i år stod kronprinsesse Mary igen foran en fyldt sal og holdt tale, da hun deltog i en konference i København torsdag eftermiddag.

"God eftermiddag. Det er lidt anderledes at se ud over et hav af mennesker. Jeg bliver næsten lidt nervøs og får præstationsangst, fordi det ikke er en skærm, man kigger på. Vi prøver det af, lød det med et glimt i øjet og grin og smil fra kronprinsesse Mary, da hun begyndte sin velkomsttale ved en stor konference om FN's Verdensmål i Industriens Hus torsdag eftermiddag.

Sagen var nemlig den, at det efterhånden er mange måneder siden, at kronprinsessen har stået foran en fyldt sal og holdt tale, modsat de mange gange under pandemien med videomøder.

På de høje grin fra publikum kunne man fornemme, at følelsen var genkendelig for mange. 

Se den herlige video med kronprinsesse Mary øverst i artiklen

Alvor og glæde 

Derefter overtog den mere alvorlige tone og kronprinsesse Mary holdt en flere minutter lang stærk tale om vigtigheden af FN's Verdensmål både i Danmark og på verdensplan. 

I sin tale sagde hun blandt andet, hvor meget hun glædede sig over den nye danske handlingsplan for verdensmålene, der blev lanceret under konferencen.

Men understregede også, hvor meget der stadig skal gøres.

Topmøde venter

Konferencen fandt sted som optakt til et topmøde i FN i juli, hvor Danmark skal rapportere om nationale fremskridt i arbejdet med verdensmålene.

Kronprinsesse Mary har tidligere særligt sat fokus på verdensmål 5 om ligestilling mellem kønnene.

Og så har hun gennem årene flere gange deltaget i FN’s Generalforsamling (UNGA) i New York, hvor programmet blandt andet har haft fokus på, hvordan man kan opfylde FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York den 25. september 2015 og skal frem til 2030 gøre verden til et bedre sted ved en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden