2. maj. 2019
Af af Christinna Skipper Braun og Niels Burgos

Kæmpe overraskelse på P4: Prins Joachim som nyhedsoplæser

Prins Joachim.
Prins Joachim.
Foto: Krestine Havemann
Det kom sikkert som en overraskelse for mange radiolyttere, da en kendt stemme pludselig overtog nyhederne på P4 Sjælland.

DR's radiokanal P4 Sjælland aflyttes af mange tusinde i lokalområdet, der strækker sig over hele Sjælland. Torsdag den 2. maj var der sikkert adskillige, der spidsede ører en ekstra gang: Var der ikke noget bekendt over den behagelige og velformulerede stemme, der læste de lokale nyheder op?

Og jo, det var der i sandhed. Det var nemlig hans kongelige højhed prins Joachim, der havde fået tjansen som nyhedsoplæser på kanalen, der har hovedkvarter i Næstved. Prinsen nåede hele vejen rundt om de lokale nyheder - bl.a. seneste udvikling om Fehmern-forbindelsen - og sluttede naturligvis af med en lokal vejrudsigt.

Prins Joachim overraskede lytterne

Prins Joachim var i radioen som led i den udsendelsesrække på seks programmer om danmarkshistorien og danskerne, der sendes til efteråret, og som Joachim er vært på.

Lytterne var så vidt, det oplyses, ikke blevet varslet om den kongelige nyhedoplæser på forhånd - men snakken med prinsen fortsatte naturligvis efter de lokale nyheder. Programmet vil senere kunne høres som podcast med dagens program fra P4 Sjælland

Fra din computer kan du klikke ind på linket herunder og høre prins Joachim læse de lokale nyheder op i udsendelsen kl. 15.30. Virker ikke på mobil og andre steder, hvor du har DR's radio-app installeret.

Men på din computer kan du høre udsendelsen her

Læs mere om: