Torsdag, 16. april 2020 — af Niels Burgos

Kæmpe-succes: Dronningens fantastiske gestus til Danmarks ældre

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
En enkelt sætning fra dagens fødselar har skabt glæde og overraskelse hos landets ældre

Vores dronning fylder 80 - og selv om de store festligheder er aflyst, bliver der stadig fest over hele landet. Ikke mindst hos de ældre og personalet på landets mange plejecentre.

"Drop blomsterne til mig og send dem i stedet til de ældre, som sidder alene". Sådan lød nemlig dronning Margrethes opfordring forud for fødselsdagen. Og den opfordring er i dén grad blevet hørt over hele landet. Fra morgenstunden har blomsterhandlere haft rygende travlt med at binde buketter og lave sammenplantninger, efter de satte gang i indsamlinger, som skulle sørge for, at de ældre borgere, som sidder alene uden at kunne få besøg, kan få en smuk blomsterhilsen på dronningens fødselsdag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Margrethe-dagen

Alene i Hørsholm kommune sørger Beredskabet i Nordsjælland for, at 200 buketter bliver bragt ud til kommunens ældre, iflg. TV 2 Lorry. Og situationen er den samme over hele landet. En blomsterhandler fra Køge havde indsamlet over 40.000 kroner til blomster på dronningens fødselsdag - og hun fortalte til TV 2, at hun håber, den rørende idé fremover kan blive en tradition - måske som "de ældres dag" hvert år.

Ideen er fantastisk. Hvis den 16. april i fremtiden kunne blive kendt som "Margrethe-dagen" med tanke på landets ensomme ældre, vil historien altid kunne huske vores fantstiske dronning og hendes rørende initiativ.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden