8. maj. 2022
Af Stine Schou

Kate gør som kronprinsesse Mary

Hertuginde Catherine og kronprinsesse Mary i København i februar 2022.
Hertuginde Catherine og kronprinsesse Mary i København i februar 2022.
Foto: MEGA
For få måneder efter sit besøg hos Mary træder Kate nu i kronprinsessens fodspor.

Kronprinsesse Mary har i mange år været optaget af, at alle børn skal have en god start på livet.

Det sætter hun bl.a. fokus på gennem sit arbejde som protektor for Mødrehjælpen, der bl.a. tilbyder råd, hjælp og vejledning til nybagte mødre og unge familier.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho2927.jpg
Ved besøget i februar fik Kate bl.a. lejlighed til at se nogle af de skoletasker, som Maryfonden sørger for, kommer udsatte børn til gavn.
Foto: Martin Høien

Og nu kaster Kate sine kræfter og kærlighed ind i sagen om at skabe opmærksomhed på, hvor vigtigt det er med en god start på livet. Fredag blev hun protektor for organisationen ”Maternal Mental Health”. Organisationens vision, at alle kvinder i Storbritannien skal have den rigtige omsorg og støtte til et godt mentalt helbred både under graviditeten og efter fødslen.

Rørende video med Kate

I forbindelse med offentliggørelsen, skrev Kate på Instagram:

”Vi er alle klar over, at graviditet, fødsel og de første måneder og år af et barns liv kan være vældig krævende. Gennem det sidste årti har velgørenhedsorganisationer stået sammen om at skabe holdningsændringer og opmærksomhed og sikre, at tilbud er tilgængelige for forældre og børn på dette vigtige tidspunkt i deres liv. ”Maternal Mental Health” har stået i spidsen for meget af det arbejde. En fantastisk organisation, og jeg er ekstremt stolt af, at jeg i dag er blevet deres protektor.”

Sammen med ordene om hertuginde Cathrines nye protektion, har kongehuset delt en rørende video, hvor Kate fortæller, hvor vigtigt det er med den nære kontakt til den nyfødte i tiden lige efter fødslen.

Børnene står Marys hjerte nær

Sidste år var det netop Mødrehjælpen, som Kronprinsparrets Priser hædrede. I motivationstalen for, hvorfor netop Mødrehjælpen skulle modtage prisen, sagde kronprinsesse Mary bl.a.:

”Mødrehjælpen har på beundringsværdig vis evnet at følge med skiftende tiders behov - og ikke mindst skiftende syn på graviditet, moderskab, fædre og familie. Med en stor styrke af både frivillige og fagligt uddannede står Mødrehjælpen hver dag klar i alle dele af landet til at tage imod sårbare gravide og børnefamilier og løfte den sag, de er sat i verden for.”

Følger man kronprinsessens arbejde vil man vide, at især børn og deres sundhed, tryghed og velfærd, er en sag, der står Marys hjerte nær.

https://imgix.billedbladet.dk/20210925_lhl9534.jpg.jpg
Kronprinsparret overrakte deres sociale pris til Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen, der her takker for prisen.
Foto: Lars. H. Laursen

Læs mere om: