5. mar. 2013
Af af Ulrik Ulriksen og Louise Møller

Kate og Mary: To prinsesser med stor lighed

Mary og Kate med hver deres smil, imødekommenhed og varme udstråling, som minder meget om hinanden
Mary og Kate med hver deres smil, imødekommenhed og varme udstråling, som minder meget om hinanden
Foto: BILLED-BLADET og AOP
De ligner næsten hinanden som to dråber vand og har også samme udstråling.

Når kronprinsesse Mary og kronprins Frederik næste uge tager imod hertugparret, Kate og William, er det første gang Mary i officiel sammenhæng, ser Englands "kronprinsesse".

Der er flere paralleller mellem de to smukke kvinder. De er begge borgelig født, de har begge det skønneste, lange mørke hår og er begge smukke og modebevidste. Derudover minder deres personlighed og udvikling også om hinanden.

Efter brylluppet med prins William, har mange sammenlignet Englands kommende dronning med Danmarks kommende dronning. Hvem der er smukkest, er der også mange bud på, men modeskaberen Karl Lagerfeld er en mand med forstand på skønhed, og han dømmer klonernes skønhedskamp for uafgjort.

- Hun minder mig om kronprinsesse Mary af Danmark. Hun kunne være hendes yngre søster - er lige som hun både smuk og elegant, har Lagerfeld udtalt til magasinet Womens Weak Daily

Mary og Kate har i store træk samme stil og smag, selv om der er 10 års aldersforskel mellem 39-årige Mary og 29-årige Kate.

Begge kvinder er klassisk smukke, og begge er slanke, ranke og med lange, velplejede mørke lokker.

Begge kvinder går yderst moderigtigt klædt. Mary er vild med internationalt tøjdesign, men det er nu først og fremmest i dansk design, at hun vækker den største opmærksomhed og inspirerer kvinder omkring sig.

På samme måde er Kate allerede blevet et hit som trendsætter i England. Kate er blandt andet glad for engelsk design fra Burberry, og da hun for nylig i Nordirland dukkede op i hvid Burberry-frakke blev denne model udsolgt med lynets hast.

Man kan også drage paralleller mellem den udvikling, som Kate og Mary har været igennem op til deres indtræden i kongehuset.

Som noget af det væsentligste peges der i internationale medier på, at Kate og Mary også har det tilfælles, at de har bragt stil og glamour ind i henholdsvis det britiske og det danske kongehus. I Storbritannien opmuntrede stylisten Lee-sa Whisker Kate til at droppe sine store sweatere til fordel for figursyede kjoler og jakker. En personlig tøjstil, som mange senere har sammenlignet med prins Williams mor, afdøde prinsesse Dianas, tøjstil.

Kate er i dag mere modebevidst end nogensinde, og hendes sikre smag og korrekte påklædning til hverdag og fest har betydet øget popularitet for både Kate selv og det tidligere lidt stive, engelske kongehus. Samme effekt har kronprinsesse Mary haft for det danske kongehus godt hjulpet på vej af sin stylist Anja Alajdi og af Søren Hedegaard, der sætter hendes hår. Man kan hævde, at Mary har pustet nyt liv i det danske kongehus, der med hende som en frontfigur har fået en helt ny dimension.

Når kronprinsparret onsdag tager imod til frokost på Amalienborg, skal der dermed nok være masser at tale om mellem kronprinsesse Mary og hertuginde Catherine.

Læs mere om: