Torsdag, 19. januar 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kimonoklædt kronprins Frederik drak japansk brændevin

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik til åbningen af udstillingen "Japanomania" på Statens Museum for Kunst.

Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik var med til officielt at åbne en helt særlig udstilling på Statens Museum for Kunst i København. Undervejs fik Frederik sig en oplevelse, han sent vil glemme.

Det blev et helt særligt besøg for kronprins Frederik på Statens Museum for Kunst, da han kom forbi for at være med til officielt at åbne udstillingen "Japanomania i Norden 1875-1918". 

Kronprinsen ankom præcis klokken 16.00, og han virkede særdeles veloplagt og klar til at få en god kulturoplevelse.

Frederik fascineret af japanisme

Udstillingen viser japanismens indflydelse på den danske og nordiske billedkunst, og der var flere af værkerne , som virkelig fangede den kongelige hovedpersons interesse.

Et af værkerne på udstillingen er L.A. Rings maleri ”I Havedøren”, og det var blandt de malerier, kronprinsen studerede mest.

Kronprins Frederik skålede i sake

Den formelle del af åbningsbegivenheden blev afsluttet med en særlig japansk sake-ceremoni. Kronprins Frederik blev sammen med blandt andre Mikkel Bogh fra Statens Museum for Kunst samt Japans ambassadør Toshiro Suzuki iklædt en kimono, og derpå gik de bevæbnet med en træhammer løs på en tønde med sake. Låget blev slået i stykker, og så var der ellers servering.

Også kronprins Frederik smagte på den japanske brændevin. Der blev skålet i sake og bukket flittigt. Det var en fin finale på en helt igennem vellykket åbning af "Japanomania".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden