29. apr. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Klar til konfirmation: Prinsesse Marie nød en skøn eftermiddag i København

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Kaspar Wenstrup
For prinsesse Marie er det skønt at være tilbage i Danmark, hvor prinsessen i dag var i en bærende rolle til et helt speciel arrangement.

Prinsesse Marie, som har fast privat base i Paris i Frankrig, er i København, hvor prinsessen i dag var i en bærende rolle til et fornemt arrangement.

Prinsesse Marie overrakte pris

Prinsesse Marie overrakte her til eftermiddag “De frankofone landes ambassadørers litteraturpris” på Københavns Universitetsbibliotek i København.

Ved ankomsten blev Prinsessen budt velkommen af Marokkos ambassadør i Danmark, Khadija Rouissi.

Fokus på mangfoldighed

Litteraturprisen er skabt af ambassadørerne for de lande med diplomatisk repræsentation i Danmark, der er medlemmer af “Organisation Internationale de la Francophonie” eller hvor det franske sprog har en særlig status. Formålet med prisen er at sætte fokus på kulturel mangfoldighed og øge kendskabet til kulturen i de fransksprogede lande.

Marie mødte marokkansk forfatter

Prinsessen overrakte “De frankofone landes ambassadørers litteraturpris” til den marokkanske forfatter Fouad Laroui for romanen “De nøgne statuer”, som udkom på dansk i 2019.

Prinsesse Marie og Fouad Laroui
Prinsesse Marie og Fouad Laroui
Foto: Kaspar Wenstrup

Prinsessen har været protektor for litteraturprisen siden 2009.

Konfirmation i Fredensborg

Også på mandag den 2. maj har prinsesse Marie en officiel opgave i Danmark.

Det betyder, at prinsessen bliver i Danmark for at nyde en weekend, der lørdag byder på prinsesse Isabellas konfirmation i Fredensborg Slotskirke.

Læs mere om: