Klarede det overbevisende: Mary i helt ny rolle

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul
For en gangs skyld var det ikke kronprinsesse Mary, der blev udspurgt, men hende, der stillede spørgsmålene, da hun deltog i FN´s Pigedag.

Normalt er kronprinsesse Mary vant til at få stillet spørgsmål under officielle arrangementer eller i interview. 

Men under PlanBørnefondens markering af FN´s Internationale Pigedag på Nærum Gymnasium var det denne gang kronprinsessen, der stillede skarpe spørgsmål oppe på scenen.

Kronprinsesse Mary stillede spørgsmålene. 
Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary stillede spørgsmålene. 

Relevante spørgsmål

"Hvordan har Covid-19 ændret jeres hverdag? Hvad betyder skolelukningerne for jeres sundhed og sikkerhed?" og "Hvordan kan vi fortsætte den gode udvikling indenfor pigers rettigheder?" var bare nogle af de mange relevante spørgsmål, som kronprinsesse Mary stillede de to unge afrikanske aktivister, 21-årige Faridah Nalumansi fra Uganda og 29-årige Lidya Almaw Alamrew fra Etiopien, der deltog fra deres hjemlande over en direkte linie over Skype.

De unge kvinder lyttede koncentreret til den kongelige gæst og svarede udførligt på spørgsmålene med ærlige og til tider grusommer beretninger om de mange udfordringer, de og andre kvinder oplever i deres liv for tiden.

Faridah fra Uganda lytter til kronprinsessens spørgsmål over Skype. 
Foto: Hanne Juul

Faridah fra Uganda lytter til kronprinsessens spørgsmål over Skype. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Hård tilværelse

Dagens emne var uddannelse og hvordan Covid-19 påvirker piger og unge kvinders tilværelse.

Og her kom kvinderne blandt andet ind på, hvordan skolelukningerne fører til en øget risiko for seksuelle overgreb, vold og tidlige ægteskaber.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden