Kom med Prins Henrik i køkkenet
Hvad spiser regentparret egentlig til middag?
Det kommer der svar på, når DR1 sender tre hele programmer med selveste prinsgemalen i køkkenet.
Når Regentparret sætter sig til bords om aftenen, er det nemlig som regel ham, der sammen med kongehusets køkkenchef, Annette Heicks mand, Jesper Vollmer, har sammensat aftenens menu. Og seerne får nu et unikt indblik i prinsgemalens store gastronomiske interesse og kendskab, når han sammen med Jesper Vollmer planlægger og tilbereder aftenens menu.
- Mange vil nok blive overrasket over, hvor stor en gastronomisk indsigt, prinsgemalen har. Han er eksperimenterende og arbejder meget med at sammensætte smage på nye og utraditionelle måder, siger producer Jacob Snedevig og fortæller, at seerne får rig mulighed for selv at prøve kræfter med de kongelige hofretter, idet retterne præsenteres med udførlige opskrifter i programmerne.
I det første program, som sendes den 27. maj, følger vi prins Henrik i slotskøkkenet på Fredensborg Slot, hvor han finder friske og passende råvarer i slottets 5000 kvadratmeter store køkkenhave.
I program nummer to er vi med prins Henrik i køkkenet på regentparrets eget vinslot Château de Cayx i Sydfrankrig, hvor han får besøg af James og Adam Price, der tilbereder en udsøgt aftenmenu til regentparret.
Programserien slutter af på Gråsten Slot den 10. juni, hvor det er kokken Martin Frederiksen, der i samarbejde med prinsgemalen tilbereder aftenens måltid.
Programserien ”Hofretter” sendes som optakt til prinsgemalens 80-års fødselsdag den 11. juni. Første gang den 27. maj og derefter de følgende to tirsdage klokken 20.30 på DR1.