Kongehuset aflyser: Vi beklager dybt

Kronprins Frederik. 

Kronprins Frederik. 

Foto: Hanne Juul
Royal Run-løbet, der skulle have fundet sted i Grønland til september, må desværre aflyses på grund af corona-situationen.

Kronprins Frederik har sammen med sine børn allerede i flere måneder varmet op til det kommende Royal Run, der afholdes den 12. september i år efter at have været udsat to gange på grund af corona-situationen.

Kronprinsen på løbetur med prins Vincent og prinsesse Josephine i februar:

Men nu meddeler arrangørerne bag Royal Run, at de desværre må aflyse Royal Run-løbet i Grønland, der ellers skulle have fundet sted for første gang. 

Ærgrer os voldsomt

"Vi ærgrer os voldsomt og beklager dybt, at vi desværre må aflyse løbet i Grønland i år. Corona-situationen har spoleret en stor del af forberedelserne og giver fortsat udfordringer i forhold til Grønland. For Royal Run er det altafgørende, at vi kan afvikle løbene sikkert, professionelt og forsvarligt", lyder det i en pressemeddelelse fra Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund.

"Det skal være en god oplevelse at deltage i Royal Run – uanset om man for første gang skal lunte sig igennem one-milen, eller man er en dreven 10 kilometer-løber. Det fremskredne tidspunkt og de fortsatte corona-udfordringer taget i betragtning, tør vi ikke løbe an på, at vi kan gennemføre løbet i Nuuk på det ønskede niveau," fastslår Morten Mølholm Hansen.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Glæden stadig stor

Royal Run oplyser, at alle de deltagere, som allerede har tilmeldt sig løbet i Nuuk, får pengene tilbage for deres startnumre.

Og derudover er målsætningen at vende tilbage til Grønland snarest muligt.

Glæden er til gengæld stor over, at den kongelige løbefest stadig kan finde sted i både Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg samt på Bornholm den 12. september.

Familien løber med

Royal Run fandt første gang sted i 2018, da kronprins Frederik fejrede 50-års fødselsdag og derefter også i 2019. 

Kronprinsen med sine fire glade børn under Royal Run i 2019.
Foto: Hanne Juul

Kronprinsen med sine fire glade børn under Royal Run i 2019.

Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt deres fire børn har tidligere løbet med. 

Tilmeldingen til Royal Run 2021 foregår via www.royalrun.dk

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden