Tirsdag, 15. september 2020 - af Marianne Singer

Kongehuset bekræfter: Kronprinsesse Mary bliver hjemme

Kronprinsesse i New York i 2015.
Kronprinsesse i New York i 2015.
Foto: Martin Høien
Kongehuset bekræfter over for BILLED-BLADET, at kronprinsesse Mary ikke skal til FN’s generalforsamling i New York i år. Her har hun de seneste mange år været en højt respekteret profil ved flere arrangementer.

Et forum, hvor kronprinsesse Mary altid har følt sig som en fisk i vandet, er de Forenede Nationers generalforsamling i New York, der finder sted hvert år i september.

Her mødes verdens ledere og andre højtstående repræsentanter for at tale om vigtige globale emner og udfordringer.

 

Kronprinsesse Mary ved FN's imponerende bygning på Manhattan i 2014. 
Foto: Martin Høien
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kæmper for mærkesager

Siden kronprinsesse Mary blev protektor for FN's Befolkningsfond (UNFPA) i 2010 og to år efter medlem af det internationale panel High-Level Task Force, er hun adskillige gange rejst over Atlanten for at kæmpe for sine mærkesager.

Kronprinsessens hjertesag er kampen for piger og kvinders rettigheder og vilkår, der også er en del af FN’s verdensmål, som blev vedtaget i 2015.

 

Kronprinsesse Mary under et af de mange møder i New York i 2018, hvor hun senest var afsted.
Foto: Martin Høien

Vigtig sag

– Piger og kvinders ret til at bestemme over deres egen krop er en meget vigtig sag for mig. Det er også det, vi kalder seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Jeg håber på, at jeg kan være med til at holde fokus på, at piger og kvinder skal have lige muligheder, at deres rettigheder respekteres, uanset hvem de er, og hvor de bor, forklarede kronprinsesse Mary til BILLED-BLADET under besøget i New York i 2014.

Sidste år kunne kronprinsessen ikke tage afsted, fordi kronprinsesse Victoria og prins Daniel var på et erhvervsfremstød i Danmark netop den uge, hvor generalforsamlingen fandt sted.

Særligt år

Og heller ikke denne september er Mary med. Det bekræfter Kongehuset over for BILLED-BLADET.

Det er ellers et helt særligt år for FN’s generalforsamling, der denne gang kan fejre 75-års jubilæum. Men i stedet for en festlig markering gør coronakrisen, at verdens ledere bliver hjemme og i stedet kommer med digitale indlæg.

Mange kongelige navne

Derudover opfordres der fra FN’s side til, at man begrænser de mange sidearrangementer, der plejer at være, så meget som muligt og i stedet gennemfører dem digitalt.

Gennem årene har også andre store kongelige navne som kronprinsesse Victoria, dronning Maxima, dronning Mathilde og kronprins Haakon været til stede i den uge, hvor generalforsamlingen finder sted på Manhattan. 

 

Dronning Mathilde på job i New York i 2018.  
Foto: Martin Høien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden