15. aug. 2022
Af Marianne Singer

Kongehuset bekræfter: Prinsesse Nathalie er blevet skilt

Prinsesse Nathalie og Alexander Johannsmann.
Prinsesse Nathalie og Alexander Johannsmann.
Foto: Martin Høien
Kongehuset bekræfter overfor BILLED-BLADET, at prinsesse Benediktes yngste datter, prinsesse Nathalie, 47, er blevet skilt fra sin mand, Alexander Johannsmann, 44.

Kongehuset bekræfter overfor BILLED-BLADET, at prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, 47, er blevet skilt fra sin mand, Alexander Johannsmann, 44, efter at have været separeret.

Parret blev borgerligt viet i maj 2010 og godt et år senere, den 18. juni 2011, kirkelig viet i den Evangeliske Kirke i Bad Berleburg.

Sammen har de to børn, Konstantin Gustav Heinrich Richard, 12, som kronprinsesse Mary er gudmor til, og Louisa Margareta Benedikte Hanna, 7.

Involveret i ridesport

Prinsesse Nathalie, der er yngste datter af dronning Margrethes søster, prinsesse Benedikte og prins Richard, og tyskfødte Alexander Johannsmann har altid haft en fælles interesse for ridesporten.

Mens prinsessen har repræsenteret Danmark ved OL og andre internationale dressurstævner samt været landstræner for det danske dressurlandshold og nuværende træner for flere af rytterne på dressurlandsholdet, arbejder Alexander Johannsmann i sin onkels internationale virksomhed, der er specialiseret inden for hestetransport.

Mødtes i 2006

Prinsesse Nathalie og Alexander Johannsmann mødtes i sin tid også indenfor ridesportmiljøet.

Det skete, da prinsessen i januar 2006 red med i hesteshowet "Apassionata" i Århus, og Alexander hentede Nathalies hest, Fantast, i Berleburg for at køre den til Århus.

- Jeg var i Berleburg klokken syv om morgenen, og Nathalie stod klar med hesten. Jeg troede, hun var hestepasser. Jeg anede ikke, hun var prinsesse, fortalte Alexander blandt andet om deres første møde i det store forlovelsesinterview med BILLED-BLADET i 2010.

Læs mere om: