Onsdag, 14. februar 2018 - af Ulrik Ulriksen

Kongehuset i sorg: Kronprinsesse Mary aflyser rejse til Litauen

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: AOP
Det er en tung tid for den kongelige familie, der sørger over tabet af prins Henrik. Kronprinsesse Mary skulle fredag have besøgt Litauen. Denne rejse er nu aflyst.

Hele den kongelige familie sørger over tabet af prins Henrik, der tirsdag klokken 23.18 sov stille ind på Fredensborg Slot. Netop perioden med sorg betyder, at der skal ændres på de officielle planer. Den kongelige arbejdskalender er allerede et par gange i denne uge blevet ændret, og nu er kronprinsesse Marys arbejdsrejse til Litauen slettet fra det royale program. Marys aflysning er en naturlig konsekvens af det seneste døgns udvikling i den royale familie.

Mary skulle have mødt svenske kongelige

Kronprinsesse Mary skulle i Litauen sammen med en lang række højtstående repræsentanter fra forskellige lande fredag den 16. februar have været i hovedstaden Vilnius for at deltage i fejringen af 100-året for Republikken Litauens grundlæggelse.

Her skulle Mary blandt andre have mødt Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel.

Mange ændringer i de officielle planer

Tidligere i denne uge har dronning Margrethe aflyst flere opgaver - heriblandt deltagelsen fredag i markeringen af Skuespilhusets 10-års jubilæum.

Sørgeperioden for kongehusets medlemmer betyder blandt andet, at man ikke deltager i festlige begivenheder den næste måned, og at kongelige vil være klædt i sort.

Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden