Kongehuset med rørende melding: Sådan markerer Margrethe prins Philips begravelse

Dronning Margrethe. 

Dronning Margrethe. 

Foto: Hanne Juul
Kongehuset meddeler tirsdag eftermiddag, at dronning Margrethe har besluttet, at der flages på halv stang på Amalienborg, når prins Philip begraves lørdag.

Kongehuset meddeler tirsdag eftermiddag på deres hjemmeside og sociale medier, at dronningen hædrer prins Philip på særlig vis, når han begraves i slotskirken på Windsor Castle på lørdag.

"Hendes Majestæt Dronningen har besluttet, at der lørdag den 17. april 2021 flages på halv stang på Amalienborg i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Philip, Hertugen af Edinburghs begravelse.

Prinsens begravelse finder sted fra St George’s Chapel ved Windsor Castle klokken 16.00 dansk tid. Prins Philip, der blev født som Prins af Grækenland og Danmark, døde den 9. april. Prins Philip blev 99 år.", skriver kongehuset i pressemeddelelsen.

Sker også i Norge

I Norge har også kong Harald besluttet, at der i forbindelse med prinsens død flages på halv stang fra slotsbalkonen på begravelsesdagen.

I Sverige vil prins Philip, der var ridder af Sveriges fornemste orden, Serafimerordenen, på begravelsesdagen blive hædret med en såkaldt serafimerringning i Riddarholmskyrkan i Stockholm, der varer fra klokken kl. 12.00 til 13.00. 

Prins Philip fik tildelt Serafimerordenen af kong Gustaf Adolf den 23. juni 1954.
 
 

Sendte personlige ord

Dronning Margrethe sendte i forbindelse med prins Philips død en personlig kondolence til dronning Elizabeth, oplyste kongehuset kort efter, at det britiske kongehus i fredags meddelte, at prinsen var gået bort i en alder af 99 år. 

Til pressemeddelelsen hørte også det flotte maleri af prins Philip fra 2017, hvor han er portrætteret af den australskfødte kunstner Ralph Heimans. På billedet bærer prinsen den danske Elefantorden.⁣

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden