Onsdag, 7. oktober 2015 — af Lene Skriver Bak

Kongelig barnedåb: Hvad skal barnet hedde?

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med prinsesse Isabella som dåbsbarn
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med prins Christian og prinsesse Isabella som dåbsbarn.
Martin Høien / BILLED-BLADET
Præsten skal huske mange navne, når de kongelige børn skal døbes. Vi har kigget nærmere på de kongelige navne - og mange andre detaljer fra de kongelige dåbshandlinger.

Søndag er der barnedåb i Sverige og det lille dåbsbarns fulde navn er i tråd med den kongelige tradition langt: Barnet hedder nemlig Nicolas Paul Gustaf.

Traditionen byder nemlig, at et kongeligt barn får flere navne, og således også weekendens dåbsbarn.

Tilbageblik på kongelig barnedåb gennem tiden

Prins Nicolas Paul Gustaf er dog langt fra det dåbsbarn med det længste navn.

Dronning Maxima og kong Willem-Alexander valgte for eksempel at give deres ældste datter, der nu er kronprinsesse i Holland, hele fem navne, nemlig Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria.

Langt de fleste kongelige børn får til gengæld fire navne. Det gælder også i vores eget kongehus, hvor både dronningen og hendes to sønner har fire navne. Det samme gælder for dronningens otte børnebørn, hvor navnene blandt andet tæller Christian Valdemar Henri John og Felix Henrik Valdemar Christian.

I anledning af den kongelige dåb i Sverige, har vi på BILLED-BLADET lavet et skønt tillæg med 30 dejlige dåbsbørn, der følger gratis med BILLED-BLADET nr. 41.

BILLED-BLADET

Her kan du blive klogere på 30 skønne kongelige dåbsarrangementer med detaljer om både selve dåbshandlingen, dåbskjolerne, navnene og fadderne.

God fornøjelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden