Mandag, 24. januar 2022 - af Marie Krakau

Kongelig ekspert: Sådan bliver prinsesse Athenas fremtid

Prinsesse Marie og prinsesse Athena.
Prinsesse Marie og prinsesse Athena.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethes yngste barnebarn, prinsesse Athena, fylder mandag 10 år.

Der fejres rund fødselsdag i den kongelige familie mandag, hvor dronning Margrethes yngste barnebarn, prinsesse Athena, fylder 10 år. 

I anledning af prinsesse Athenas runde fødselsdag har BILLED-BLADETs hofreporter Ulrik Ulriksen zoomet ind på spørgsmålet om, hvordan hendes fremtid bliver, og hvordan hendes tilknytning til det danske kongehus på længere sigt vil udmønte sig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsessen er datter af prins Joachim og prinsesse Marie og bor til dagligt i Paris, hvor hendes forældre arbejder på den danske ambassade, far, prins Joachim, som forsvarsattaché og mor, prinsesse Marie, som særlig kulturrepræsentant. 

Livet i Paris kommer med en del mindre offentlig bevågenhed, end livet i Danmark, hvor hun og familien er kendte ansigter. Athena og hendes storebror prins Henrik går i en international skole i den franske hovedstad, og det giver hende en god ballast til hendes kommende liv, vurderer kongelig ekspert og hofreporter Ulrik Ulriksen. 

- Prinsesse Athena er en nysgerrig og skarp pige, der lader til at klare sig fint i skole i Paris, hvor hun bor med sine forældre prins Joachim og prinsesse Marie og storebror prins Henrik. Athena går på en skole med to spor, et fransk og et engelsk, og dermed mestrer hun allerede begge sprog perfekt. Plus dansk naturligvis. Jeg tror, at det på den lange bane giver Athena en masse muligheder, siger han.

Om hun vender hjem til Danmark for at gå på kostskolen Herlufsholm, som hendes storebror prins Nikolai, eller om hun bliver i Frankrig, når grundskolen er forbi er naturligvis ikke vist endnu. Men Ulrik Ulriksen peger på, at han godt kunne forestille sig, at hun kunne fortsætte i sin mors fodspor: 

- På den korte bane vil Athena sandsynligvis de næste år fortsætte skolegangen i Paris i Frankrig. Når hun bliver teenager, skal der helt sikkert ske noget nyt. Jeg kan sagtens se Athena for mig som elev på en internationalt kostskole som Beausoleil i Schweiz, hvor hendes egen mor prinsesse Marie havde gode år med højt fagligt niveau, godt kammeratskab og fuld fokus på sport – især skisport.

En fremtid med masser af frihed

Prinsesse Athena er nr. 10 i arvefølgen til den danske trone. Dette giver hende en del mere frihed til at vælge sin egen vej, længere væk fra officielle pligter og hverv i Danmark, end hvad det kan forventes af hendes fætre og kusiner, kronprinsparrets børn, heriblandt prins Christian, der på sigt skal være landets konge. 

Det forventes, at prins Christians søskende når de bliver voksne også bliver markante skikkelser i offentligheden og i kongehuset, bl.a. som samarbejdspartnere og støtter til deres storebror.

Hofreporter Ulrik Ulriksen spår, at prinsesse Athenas voksenliv i høj grad vil blive præget af en større frihed til at gå sine helt egne veje, der ikke nødvendigvis skal tage udgangspunkt i Danmark eller have større tilknytning til kongehuset. 

- På den lange bane er det fantastiske for prinsesse Athena, at hun har en frihed til at vælge sin egen vej. Dermed ser jeg for mig, at Athena, hvis hun vil,  kan kombinere det at være et markant medlem af kongehuset med en civil karriere, der lige såvel kan have sit udgangspunkt i Danmark som i Frankrig eller måske endda et helt tredje sted i verden, siger Ulrik Ulriksen. 

Prinsesse Athenas rolle i den danske kongelige familie kan sammenlignes med den, som bl.a. prinsesse Benediktes børn, prins Gustav, prinsesse Alexandra og prinsesse Nathalie har. De har alle tre haft en frihed til at vælge deres egen vej og mål i livet og er ikke en del af den daglige kongelige repræsentation på officielle opgaver eller lignende. 

- Men de er som regel altid med ved større familiebegivenheder i kongehuset. Sådan ser jeg det også for mig vil blive tilfældet med prinsesse Athena i fremtiden, afslutter Ulrik Ulriksen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden