Kongeligt tilbageblik: Den dag prins Christian blev født

Tre dage efter fødslen på Rigshospitalet hentede Frederik sin kone og lille søn hjem til Fredensborg, og allerede dér sagde de begge glade, at de ønskede sig flere børn.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Hele Danmarks befolkning holdt vejret, den oktoberdag i 2005, da kronprinsparret blev forældre for første gang.

Torsdag, 20. januar 2011 - af Anna Johannesen / Jan Bergman

Prins Christian blev født den 15. oktober 2005 kl. 01.57. Det skete på Rigshospitalet, og det var hans far, der klippede navlestrengen over.

Kronprins Frederik var med under hele fødslen og indrømmede bagefter blankt, at han ikke kunne holde tårerne tilbage, da han fik sin lille søn i armene.

- Da jeg så min søn og hørte den første lyd, da stod jeg altså ikke og legede Supermand, sagde Frederik, da det hele var godt overstået.

Prins Christian, der er nummer to i arvefølgen, fik navnene Christian Valdemar Henri John, da han tre måneder senere blev døbt i Christiansborg Slotskirke.

Oktober sidste år fyldte han fem og har udviklet sig til en lille fin og tænksom fyr.

Christian går stadig i børnehave i Fredensborg, men hvad der videre skal ske, nu da familien er flyttet ind i deres nye palæ på Amalienborg, vides endnu ikke.

13 numre af BILLED-BLADET for 475 kr.
Klik her og se hvor meget du sparer!

Mary og Frederik ville ikke vide, om det blev en dreng eller pige, de fik. De ønskede sig bare et sundt barn, og dét fik de.

Otte faddere

Prins Christian har otte faddere, og de er fra både familie- og vennekredsen.
De er: Marys ven fra Australien, Hamish Campbell, Marys søster Jane, Frederiks græske fætter, kronprins Pavlos, Norges kronprinspar, kronprinsesse Victoria, prins Joachim
og Frederiks nære ven, Jeppe Handwerk.