2. jul. 2020
Af Marianne Singer

Kongeligt venskab: Hun kan glæde sig ekstra meget til Christians konfirmation

Prins Christian.
Prins Christian.
Foto: Hanne Juul
Blandt de mange gæster, der kommer til prins Christians konfirmation til foråret næste år vil helt sikkert også være en ung kongelig fra et af de andre skandinaviske kongehuse.

Udover at invitere sin nærmeste familie og fadderne fra sin dåb vil prins Christian, 14, helt sikkert også have en ung kongelig fra et af de andre nordiske kongehuse på gæstelisten til sin konfirmation til foråret.

Prins Christian var nemlig selv gæst hos norske prinsesse Ingrid Alexandra, 16, da hun blev konfirmeret den 31. august sidste år i Oslo Slotskirke ved en smuk og højtidelig ceremoni.

https://imgix.billedbladet.dk/000_1jy352_33mbny_0.jpg
Prins Christian med sine forældre til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation sidste år.
Foto: Ritzau Scanpix

Spændende fejring

Her kunne prins Christian sammen med sine forældre på nærmeste hold opleve, hvordan en konfirmation for nummer to i tronfølgen kan se ud.

Prinsesse Ingrid Alexandra kan, hvis hun har mulighed for at deltage ved den danske kongelige konfirmation, til gengæld denne gang læne sig tilbage og bare nyde fejringen som gæst.

https://imgix.billedbladet.dk/mega421845_007.jpg
Prinsesse Ingrid Alexandra.
Foto: Mega

Tæt venskab

Hvor tætte prins Christians forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, er med prinsesse Ingrid Alexandras forældre, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, blev endnu engang understreget ved den norske konfirmation.

Således boede den danske trio under opholdet i Norge hjemme hos Ingrid Alexandra og hendes forældre på deres landsted Skaugum.

Også Spaniens kong Felipe og Sveriges kronprinsesse Victoria var dengang overnattende gæster hos Haakon og MetteMarit.

Boede hos Frederik og Mary

Landstedet ligger i Asker kommune cirka 15 kilometer sydvest for Oslo og er kronprinsparrets officielle bolig, som de fik i bryllupsgave i 2001 af kong Harald og dronning Sonja.

Det er ikke første gang, at den yngre generation af kongelige overnatter hos hinanden.

Ved dronning Margrethes store 70-årsfest på Fredensborg Slot i 2010 boede Haakon og Mette-Marit samt Victoria og Daniel hjemme hos kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i Kancellihuset.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-632884.jpg
Det daværende hollandske kronprinspar, det norske kronprinspar, det svenske kronprinspar og det danske kronprinspar på vej til dronning Margrethes 70-års fest på Fredensborg Slot i 2010.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: