2. jun. 2020
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik åbnede dørene til sit pragtfulde hjem

Kronprins Frederik ved legatuddelingen på Amalienborg sidste år. 
Kronprins Frederik ved legatuddelingen på Amalienborg sidste år.
Foto: Thomas Laursen
Kronprins Frederik inviterede indenfor på Amalienborg, hvor han i et af palæets mest fascinerende rum uddelte legater.

Ligesom det danske samfund er også kongehuset ved at åbne mere op udadtil igen, efter at det går den rigtige vej i coronakrisen.

Således åbnede en veloplagt kronprins Frederik tirsdag dørene til sit og kronprinsesse Marys hjem, Frederik 8. s Palæ på Amalienborg, i forbindelse med årets uddeling af legater fra Crown Prince Frederik Fund.

Et fascinerende rum

Ligesom tidligere fandt uddelingen også i år sted i det fascinerende rum, Damesalen, der er smykket med en slags moderne gobelin, der ligner en elektrisk storm, af den svenske fotograf Miriam Bäckström.

Dog med langt færre deltagere end tidligere på grund af coronakrisen.

https://imgix.billedbladet.dk/legatuddeling_tsl_20190529_0159_0.jpg
Kronprins Frederik ved sidste års arrangement, hvor der var mange flere gæster tilstede end i år.
Foto: Thomas Laursen

I år overrakte kronprins Frederik et legat fra Crown Prince Frederik Fund til Huy Cuong Huynh, der læser statskundskab på Københavns Universitet.⁣

https://imgix.billedbladet.dk/kns01978_0.jpg
Kronprins Frederik sammen med legatmodtageren Huy Cuong Huynh.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

En folkegave

Huy Cuong Huynh har en bachelorgrad i medicin fra Københavns Universitet og har tidligere studeret i Californien. Huy Cuong Huynh er meget interesseret i den danske sundhedssektor og medstifter af podcasten Stetoskopet. ⁣⁣ ⁣⁣

⁣⁣⁣Crown Prince Frederik Fund er en folkegave, som kronprinsen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under sine studier ved Harvard University i Boston, USA. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University.

Viste rund i palæet

Sidste sommer fortalte kronprins Frederik selv om det historiske rum med den moderne udsmykning:

”Dette rum kan ved første øjekast virke lidt voldsomt og forvirrende, men samtidig mærker man at være omgivet at denne elektriske storm,” fortæller kronprins Frederik blandt andet.

Kronprinsfamilien er til dagligt omgivet af moderne kunst i deres hjem, hvor ti danske kunstnere før kronprinsparrets indflytning for snart ni år siden fik til opgave at udsmykke en række af palæets rum.

Fotografen Miriam Bäckströms vævede tæpper med de digitale billeder er således det 11. kunstværk i det kongelige rokokopalæ.

Endnu en legatmodtager

Udover Huy Cuong Huynh modtog også Thor Sommerstrand et legat fra fonden.

Han er dog blevet nødt til at udsœtte sine studier på John F. Kennedy School of Government et år, idet FN har bedt ham om at fortsœtte som Chief for Observer Group Golan i lyset af situationen med udbredelsen af coronavirus. ⁣⁣⁣⁣

Læs mere om: