Torsdag, 15. august 2013 — af Dorte Quist

Kronprins Frederik advarer mod russisk homolov

Kronprins Frederik taler ud om omstridt russisk homolov
Kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
- Hvis enkelte grupper diskrimineres, er det et brud på det olympiske charter, udtaler Kronprins Frederik, som kommentar til Ruslands omstridte lov mod homoseksuelle.

- Hvis enkelte grupper diskrimineres, er det et brud på det olympiske chater, den olympiske ånd og ikke mindst den kontrakt, ethvert værtsland indgår med IOC. Dette har IOC's præsident gjort klart overfor de russiske arrangører, siger Danmarks medlem af IOC, kronprins Frederik i en kommentar i Politiken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dermed kommenterer kronprins Frederik for første gang den voldsomme debat, der har kørt i et stykke tid om præsident Putins og Ruslands omstridte lov, der blev vedtaget i juni. En lov, der betyder, at homoseksuelle par ikke må adoptere børn, og at uddeling af information om ikke-heterosekuel seksuealitet kan straffes med bøder eller fængsel.

Sagen er især blev aktuelt for resten af verden, da Rusland er vært for Vinter-OL næste år, og der kommer blandede signaler fra Rusland om hvorvidt loven om homoseksuel adfærd "vil blive" eller "ikke vil blive" straffet hos de olympiske atleter og de olympiske turister.

Danmarks Idrætsforbund sætter deres lid til, at Vinter-OL vil løbe af stablen uden overtrædelser af de homoseksuelles menneskerettigheder.

- Vi har fået så store garantier omkring selve OL, at vi er trygge ved det. Jeg er overbevist om, at myndighederne også vil overholde det. Det er Rusland simpelthen nødt til, siger formand for DIF, Niels Nygaard til Politiken.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden