22. maj. 2023
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik afslørede favoritfilm: Jeg har altid været lidt skrækfascineret

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprins Frederik fik en god snak med astronaut Andreas Mogensen i Industriens Hus.
Video: Martin Høien /Journalist: Marianne Singer
Kronprins Frederik fortalte om nogle af sine favorit-rumfilm fra sine unge dage, da han mødte den danske astronaut Andreas Mogensen under et stort rum-arrangement i Industriens Hus i København.

Til august tager den danske astronaut Andreas Mogensen på sin anden rummission, Huginn, hvor han kommer til at tilbringe et halvt år på den internationale rumstation ISS.

I den forbindelse deltog Andreas Mogensen sammen med kronprins Frederik mandag eftermiddag i lanceringen af Rumrejsen, som er et formidlingsprojekt knyttet til Huginn missionen.

Under den officielle åbning afslørede kronprins Frederik, hvilke rumfilm, han kastede sig over i sine yngre dage.

Se videoen med kronprins Frederik og Andreas Mogensen øverst i artiklen

- Lidt skrækfascineret har jeg altid været, sikkert godt krydret med rumfilmene, jeg har set gennem årene - alt fra "Månebase Alpha" (britisk science fiction-tv-serie, red.), der var min første oplevelse og som mange nok kan huske fra 1970'erne. Og var der selvfølgelig "Rumrejsen år 2001" (Stanley Kubricks sci-fi-klassiker fra 1968, red.) og Aliens (science fiction-film fra 1986, red.). Så meget ondt er der ikke derude, men det jo gør bare, at vi basalt set er lidt skrækfascinerede. Vi er bange for det ukendte, sagde kronprinsen blandt andet.

Andreas Mogensen bliver den første ikke-amerikanske astronaut, som skal være pilot på SpaceX fartøjet Dragon, og hans rumrejse vil vare et halvt år fra august.

I arrangementet i Industriens Hus i København deltog ligeledes uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund samt adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen.

Projektet Rumrejsen vil også involvere børn og unge gennem skoleprojekter og udstillinger, der formidler muligheder og udfordringer i rummet.

Andreas Mogensen blev i 2015 den første dansker i rummet.

Læs mere om: