Kronprins Frederik afslører: Sådan er Dannebrog en del af cykelfest

Kronprins Frederik. Indsat: Kongeskibet Dannebrog.

Kronprins Frederik. Indsat: Kongeskibet Dannebrog.

Arkivfoto: Lars Aarø og Hanne Juul
Kronprins Frederik er klar til tre dages cykelfest i Danmark, når Tour de France 2022 tager sin begyndelse netop herhjemme med Grand Départ Copenhague. Og det er kongefamiliens skib også, afslører han.

Kronprins Frederik overraskede mange, da han pludselig dukkede op som gæst i tv-programmet "Rolf og Ritter på Tour".

Sammen med Rolf Sørensen og Dennis Ritter cyklede kronprinsen en kold majdag på nogle af de strækninger i indre København, Tour de France-feltet skal tilbagelægge, når dette års løb tager sin begyndelse i Danmark.

Kronprins Frederik er meget involveret i Grand Départ Copenhague, som det tre dage lange arrangement kaldes. Han kongelige højhed skal både overrække førertrøje og overvære start- og/eller målgang i løbets tre første etaper, der køres herhjemme.

Undervejs i tv-programmet afslørede kronprinsen, at også kongeskibet Dannebrog er involveret i Grand Départ.

Rolf Sørensen, Dennis Ritter og kronprins Frederik gør, sammen med den tidligere danske verdensmester, Mads Pedersen, der sluttede sig til trioen kort forinden, holdt ved Langelinje, og her får Rolf Sørensen øje på Dannebrog, der ligger i havnen.

– Det kommer også i spil til Tour de France, hvor jeg sejler lidt rundt med det på et tidspunkt, afslører kronprins Frederik med et smil og fortsætter:

– Det kommer til at ligge ved Storebælt, ved broen.

Det afføder reaktioner fra hans selskab:

– Wauw! udbryder Rolf Sørensen og følger op med et "Cool!".

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

– Åhr, fornemt, lyder det fra Dennis Ritter.

Kronprins Frederik kommer også til at benytte Dannebrog i Sønderborg, hvor kongeskibet vil lægge til kaj og danne rammen om en reception for særligt indbudte gæster efter den sidste danske etape af verdens største cykelløb.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden