Lørdag, 10. oktober 2009 - af af Anna Johannesen

Kronprins Frederik aner ikke om kronprinsesse Mary kan strikke

Prinsesse Anne, Mimi Jakobsen og kronprins Frederik viser huer.

Prinsesse Anne, Mimi Jakobsen og kronprins Frederik viser huer.

Foto: Krestine Havemann
Der er - trods alt - huller i Kronprinsens viden om sin kone.

- Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at jeg selv havde strikket den, men det kan jeg desværre ikke, sagde en smilende kronprins Frederik, da han afleverede en lille, lyseblå hue, som han længe havde haft liggende på knæet under sit besøg hos Red Barnet. Besøget, som han foretog sammen med engelske prinsesse Anne, skulle skabe opmærksomhed om en kampagne, der skal nedbringe børnedødeligheden.

- Huen er symbolet på denne kampagne, og det er godt, for det er ikke alle, der har mulighed for at give penge. Jeg gør det, men jeg er heller ikke særlig ferm til at strikke, sagde den 59-årige prinsesse Anne i sin tale. Det var også meningen, at kronprins Frederik skulle have sagt et par ord, men af en eller anden grund kom hans tale aldrig op af lommen.

Hvis nogen nu skulle få lyst til at komme i gang med strikkepindene, er det vigtigt at vide, at huen skal passe en nyfødt og ikke være strikket af uldgarn. Til gengæld er der frit slag for farve og facon.

På spørgsmålet om Frederik nu vil opfordre Mary til at gå i gang med pindene, var svaret, at "det må vi se på, når jeg kommer hjem".

Kan kronprinsessen overhovedet strikke?

- Det ved jeg ikke. Det har vi faktisk aldrig afprøvet, sagde kronprinsen, inden han fortsatte.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden