Kronprins Frederik bakkede op om de danske veteran-atleter

Prins Harry og kronprins Frederik til Invictus Games i London.

Prins Harry og kronprins Frederik til Invictus Games i London.

Foto: AOP
Ved Invictus Games i London var der massiv opbakning til de deltagende veteraner.

I denne uge har kronprins Frederik været et par dage i London, hvor han var med til at bakke op om de danske atleter ved Invictus Games, som den britiske prins Harry sammen med det britiske Forsvarsministerium har været med til at etablere i Storbritannien.

Legene er en form for OL for fysisk og psykisk sårede krigsveteraner og er modelleret efter amerikansk forbillede. Der konkurreres i ni discipliner, og ifølge det danske Forsvarsministerium har de 27 atleter, der deltager fra Danmark, konkurreret i otte discipliner: Atletik, bueskydning, svømning, cykling, ergometerroning, kørestols basketball, kørestols rugby og siddende volleyball. Atleterne, hvis skader blandt andet omfatter bl.a. PTSD, rygskader og amputationer, har også vundet medaljer.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) udtaler til ministeriets hjemmeside:

- Det har været helt utroligt at møde atleterne og opleve den vilje og dedikation, de har. Veteranerne her i London har betalt en høj pris for deres indsats for Danmark. De lider enten af psykiske skader som posttraumatisk stress eller af fysiske skader. På trods af deres skader har de valgt at taget kampen op og kaste sig over nye sportsgrene. De sætter sig mål og når dem. Jeg har mødt veteraner, som ikke bare kan gå igen. De løber – og de løber stærkt. Jeg er dybt imponeret og stolt og har en kæmpe respekt for alle deltagerne. Jeg havde også lejlighed til at møde de pårørende, og jeg kan tydeligt mærke, hvor meget deres opbakning betyder for veteranerne.

Der har også været masser af opbakning fra kronprins Frederik til atleterne – se mere i dette interview fra TV 2.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden