17. sep. 2013
Af John Lautrup

Kronprins Frederik besøger Litauen

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: AOP
Kronprins Frederik skal næste måned lede et dansk erhvervs-fremstød i Litauen.

Kronprins Frederik får travlt, når han i næste måned står i spidsen for et dansk erhvervs- og kulturfremtød i Litauen. Besøget fra den 8. til 10. oktober foregår under Litauens EU-formandskab og skal sætte fokus på Danmark i det baltiske land.

Frederik får følgeskab af Martin Lidegaard, der er minister for klima, energi og bygninger, og han skal mødes med toppen af det litauiske samfund, herunder præsident Dalia Grybauskaite, statsminister Algirdas Butkevicius og hovedstaden, Vilnius', borgmester.

Den danske delegation vil især vise Litauen, hvad Danmark formår indenfor energi, fødevarer og kommunikations- og informationsteknologi. Kronprinsen skal sammen med landets præsident åbne et Business Forum og udstillingen "Danish Days".

Og Frederik vil sikkert med et ekstra skud engagement besøge udstillingen "A Modern Royal Household" på det nyåbnede kunstmuseum "Vytautas Kasiulis Art Museum". Husholdningen er nemlig hans egen. Udstillingen fortæller om restaureringen og den kunstneriske udsmykning i hans eget hjem, Frederik VIIIs Palæ, på Amalienborg.

Læs mere om: