Mandag, 21. september 2015 - af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik besøgte jordskælvsramt familie i Kathmandu

Kronprins Frederik i Nepal
Kronprins Frederik i Nepal.
Jacob Dall
Under en jordskælvsvandring i Nepals hovedstad Kathmandu besøgte kronprins Frederik en af byens hårdt ramte familier. Mødet med familien gjorde et dybt indtryk på alle i den danske delegation.

Efter et par dage med flere vigtige opgaver i Lamjung-distriktets bjergregioner nåede kronprins Frederik og den danske Røde Kors-delegation søndag til Nepals hovedstad Kathmandu. 

Ligesom i Lamjung så kronprinsen i Kathmandu nærmere på de alvorlige konsekvenser af det kraftige jordskælv, der 25. april ramte Nepal  og kostede over 9000 dødsofre.

I Kathmandu var kronprins Frederik på en jordskælvsvandring sammen med blandt andre Dansk Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl. Fra den danske delegations hotel midt i byen gik turen til fods ud mod Kathmandus forstæder, hvor kronprinsen så mange ødelagte huse og også fik mulighed for at besøge et par hårdt ramte familier.

I en lille midlertidig bolig med bliktag boede fire familier, der i alt talte 14 personder. Flere af dem var små børn, som virkede meget begejstrede over at få besøg af en flok venlige danskere anført af kronprins Frederik.

De lokale, kronprinsen var inde hos for at se deres midlertidige hjem, arbejder hårdt på at reetablere deres gamle boliger i kvarteret, hvor 15 mennesker døde i de sammenstyrtede huse. Familiernes barske historier gjorde et dybt indtryk på alle i den danske delegation.

Dansk Røde Kors gør i Kathmandu og i Lamjung en kæmpe indsats med nødhjælpsarbejde, og det arbejde fik kronprinsen igen et godt indblik i under vandringen gennem Nepals sårede hovedstad.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden