Fredag, 31. august 2012 - af af Malan Joensen

Kronprins Frederik: Christian skal påskønne verden

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsen, der er protektor for Red Barnet, har besøgt Bangladesh og fået yderligere perspektiv.

Kronprins Frederiks nylige besøg i Bangladesh sammen med Red Barnet, som han er protektor for, gjorde et stort indtryk på tronfølgeren. Det fortæller han i et interview til magasinet Samvirke.

Kronprinsen oplevede blandt andet, hvilke vilkår børnearbejdere lever under i landet, der især tjener penge på tekstilproduktion.

- Det gør mig ked af det, når børn af forskellige omstændigheder er tvunget til at arbejde. Børn skal have en barndom med leg og gode oplevelser. Mange af de lande, hvor børnearbejde er udbredt, står lige nu på kanten af en stor, økonomisk fremgang. Når landet er så meget i vækst, skal man huske at samle børnene op, siger kronprins Frederik.

Derhjemme gør kronprinsparret også meget ud af at tale med deres ældste søn om, at alle børn i verden ikke er lige så privilegerede som børn i Danmark:

- Vi taler meget med prins Christian om, at han skal påskønne verden. Han har det godt, og han skal vide, at ikke alle børn er lige så heldige, som børn er i Danmark.

Og netop fordi han selv er far til fire små poder, er det hårdt for kronprinsen at opleve, hvordan børn i Bangladesh er nødt til at tjene penge i en ung alder:

- Det er dejligt selv at være far. Mine børn giver mig så mange glæder - og børn er så umiddelbare. Når man bliver forælder, ændrer ens perspektiv på verden sig. Jeg kan mærke det helt ind i hjertet, når børn ikke bliver behandlet godt, siger kronprins Frederik.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden