28. aug. 2015
Af dkeditorial

Kronprins Frederik deltager i ekstremløb for supermotionister

Kronprins Frederik giver highfives under Ironman.
Kronprins Frederik giver highfives under Ironman.
All Over Press
Kronprins Frederik skal sammen med to andre holdkammerater gennemføre det vanvittigt hårde action-løb Adventure Race ved Silkeborg fra fredag til lørdag.

- For de garvede racere og action-hungende supermotionister.

Sådan beskrives den klasse, som kronprins Frederik skal kæmpe i til det hardcore 24-timers løb Adventure Race her i weekenden.

Det er altså ikke for hyggeløbere, når kronprinsen sammen med to andre på sit hold skal gennemføre en række vilde udfordringer i Silkeborgskovene.

Kronprins Frederik udsættes for hemmelige opgaver

Der står løb, cykling, roning, rapelling, svømning, skydning, klatring, rulning og rafting på programmet, der begynder fredag aften klokken cirka 19.

Ifølge Kongehusets hjemmeside, vil de deltagende hold ikke på forhånd kende de aktiviteter, de bliver kastet ud i, ligesom der vil være hemmelige udfordringer undervejs.

Det forventes, at vinderne i kronprinsens kategori kan gennemføre strabadserne på cirka 14 timer, og der er afsat maks. 18 timer til at gennemføre.

SE BILLEDERNE: Vores sporty kronprins Frederik

Glad for ekstremsport

Det er ikke første gang, at kronprinsen kaster sig ud i ekstremsport.

Senest svømmede han tre kilometer i åbent vand i en sø i Sverige.

Svømmeturen var en del af det, der kaldes "En svensk klassiker", der består af fire store løb i Sverige: Vasaloppet (90 kilometer på ski), Vätternrundan (300 kilometer på cykel), som kronprins Frederik gennemførte samme dag, han deltog i prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup.

Kronprins Frederik mangler 30 kilometer

Kronprinsen mangler endnu en 30 kilometer løbetur ved Lidingöloppet, der finder sted sidst i september.

For nylig var det så to år siden, han gennemførte en ironman, hvor man først svømmer 3,8 kilometer, så cykler man 180 kilometer og til sidst løber et maraton.

Husker du? To år siden kronprinsens seje Ironman

Læs mere om: