6. mar. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik er landet i Nuuk med to dages forsinkelse

Kronprins Frederik (arkivfoto)
Kronprins Frederik (arkivfoto)
Arkivfoto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Endelig er kronprins Frederik landet i Nuuk i Grønland, hvor han søndag aften skal være til stede ved Arctic Winter Games åbningsceremonien.

Det har været noget af en langvarig rejse, som kronprins Frederik har været på for at nå frem til Grønlands største by Nuuk, hvor han netop nu befinder sig ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq AG.

Æresgæst i Nuuk

Kronprins Frederik landede tidlig søndag eftermiddag dansk tid i Nuuk, hvor han er æresgæst ved søndag aftens åbningsceremoni i anledning af vintersportslegene Arctic Winter games.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Forsinket protektor

Kronprins Frederik er protektor for legene, og han forlod allerede Danmark fredag og satte i et Hercules-militærfly med kurs mod Grønland. Flyveturen mod Nuuk blev dog afbrudt af en voldsom snestorm fredag og lørdag. Derfor måtte den danske maskine med kronprinsen blive i Kangerlussuaq lufthavn halvandet døgn og vente på bedre vejr.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik viser kærligheden i Grønland

Strandede i Kangerlussuaq

Også flere af vintersportsudøverne strandede i Kangerlussuaq sammen med kronprins Frederik. Det betød, at man måtte udsætte åbningsceremonien, der skulle have gået i gang klokken 12.00 lokal tid søndag. I stedet er det i aften klokken 20.00 lokal tid, at Arctic Winter Games med kronprins Frederik til stede i VIP-logen løber af stabelen.

Lettede arrangører

Arrangørerne var lettede over at få kronprinsen til Nuuk, og repræsentanter for landsstyret Naalakkersuisut var i lufthavnen for at tage imod ham. Kronprins Frederik skal i aften nyde åbningsceremonien, og så skal han overvære nogle af de arktiske discipliner samt en futsal-kamp.

VIDEO: De kongelige børn elsker Grønland

Læs mere om: