Mandag, 2. november 2015 — af af Ulrik Ulriksen i Sydafrika

Kronprins Frederik er landet i Sydafrika

Kronprins Frederik er efter forsinkelse landet i Sydafrika.
Kronprins Frederik er efter forsinkelse landet i Sydafrika.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
En smule forsinket ankom en smilende kronprins Frederik til Sydafrika, hvor han de næste tre dage står i spidsen for et stort dansk erhvervsfremstød.

Kronprins Frederik ankom mandag til Johannesburg i Sydafrika, hvor han straks satte sit præg på en stor dansk-sydafrikansk erhvervskonference.

Frederik stod om eftermiddagen for den formelle åbning af konferencen, som allerede samme formiddag blev sat i gang med en tale af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Endelig lykkedes det

Kronprinsen skulle have været til stede fra formiddagen, men var en smule forsinket på grund af tåge i Heathrow lufthavn, hvor der var mellemlanding på vej fra København til Johannesburg.

- Så lykkedes det endelig, sagde kronprinsen, da han blev modtaget af den danske ambassadør i Sydafrika, Trine Thygesen.

Frederik hold kort efter en god tale i konferencecentret Turbine Hall for det store dansk-sydafrikanske publikum.

Talte om Mandela

- Vejret var lidt af en hindring for os, men nu er vi her, og det er vi glade for, lød det i talen fra kronprinsen, der fremhævede sine møder med Nelson Mandela og også talte om de stærke bånd mellem Danmark og Sydafrika samt om det vigtige tredages erhvervsbesøg med fokus på samarbejde og samhandel.

- Lad os få det bedste ud af dagene. Vi har meget at tilbyde hinanden. Meget at dele med hinanden, sagde Frederik i afslutningen af talen, der officielt åbnede konferencen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden