Lørdag, 4. december 2010 - af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik er med på Marys fødselshold

Kronprinsparret forlader Rigshospitalet med nyfødte prins Christian i efteråret 2005.
Kronprinsparret forlader Rigshospitalet med nyfødte prins Christian i efteråret 2005.
Foto: Majbritt Larsen Behi
Kronprins Frederik vil i højere grad end tidligere blive inddraget aktivt i fødslen

Så meget, at han nærmest regnes for en del af fødselsholdet. Han vil ikke kun, som ved de tidligere fødsler, blive tilbudt rollen som moralsk støtte for Mary. Efter al sandsynlighed vil han denne gang blive bedt om at støtte med al sin erfaring, samtidig med at han, når den første tvilling kommer til verden, helt konkret skal løse en opgave.

Frederik får ifølge planen ansvaret for tvilling A, ligeså snart han/hun er født. Frederik skal klippe navlestrengen og derefter holde den lille, mens kronprinsessen med støtte fra jordemoder Birgitte Hillerup føder tvilling B.

Ved en etbarnsfødsel får moderen sit barn lagt ved brystet med det samme. Sådan kan det naturligvis ikke være ved en tvillingefødsel, hvor moderen først får sine babyer i favnen, når begge er ude. Selve fødslen forventes lige nu at skulle foregå normalt. Men da langt over halvdelen af alle tvillingefødsler i Danmark foregår ved kejsersnit, så er denne mulighed stadig til stede.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Passiv ved kejsersnit

I tilfælde af kejsernit kan kronprins Frederiks rolle blive af en lidt anden og mere passiv karakter. Netop på grund af kejsersnit-faktoren er det bedst for Mary at føde på en stue med det mest avancerede operations- og overvågningsudstyr. Derfor føder hun et nyt sted på Rigshospitalet i forhold til tidligere.

- Kronprinsessen skal af faglige hensyn føde på fødegangen, fortæller fødselslæge Morten Hedegaard med henvisning til, at der på fødegangen findes alt det nødvendige udstyr, hvis komplikationer mod forventning skulle opstå.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden