18. nov. 2015
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik fik en pakke ris som symbolsk gave

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20151118_jsu0608_copy.jpg
Foto: Jesper Sunesen
Det var et rørende øjeblik, da kronprins Frederik fik overrakt en stor pakke ris fra det katastroferamte japanske område Higashi-Matsushima, som han besøgte i 2011.

Det var en meget betydningsfuld pakke ris, som kronprins Frederik onsdag fik overrakt i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

Tilbage i 2011 besøgte kronprins Frederik området omkring Higashi-Matsushima kun tre måneder efter, at det var blevet ramt af et jordskælv, der kostede mange menneskeliv og skader.

Et besøg, som ikke kun gjorde indtryk på kronprins Frederik, men også hos mange japanere viste det sig ved dagens møde på slottet.

Den første ris

Dengang blev landbruget hårdt ramt, men i år blev den første ris siden katastrofen høstet.

I taknemmelighed over kronprins Frederiks besøg var Tomoko Kitamura Nielsen, der har formidlet flere besøg i Danmark for Higashi-Matsushima, kommet til Amalienborg for at overrække pakken med ris til kronprins Frederik, der med et stort smil tog imod den fine gave.

– Det er voldsomt, når man ser et område, der har været bebygget og beboet, hvor der nu kun er cementfundamenter tilbage. Og også at fornemme den kraft, som naturen kan slippe løs. Jeg reflekterer over, at vi mennesker ikke kan stille meget op, når naturen raser. Jeg vil aldrig glemme det her, fortalte kronprins Frederik blandt andet til BILLED-BLADET under besøget dengang.

Også prins Joachim og prinsesse Marie viste deres støtte senere samme år, da de mødte børn fra området under et besøg i Tokyo.

Læs mere om: