27. sep. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik fik en vild oplevelse i Beijing

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Flemming Jeppesen
På sin arbejdsrejse til Beijing i Kina fik kronprins Frederik mulighed for at opleve det verdensberømte kunstdistrikt 798, som bød på banebrydende værker.
Der var blandt andet fokus på kunst, da kronprins Frederik var på rundtur i en helt særlig del af milionbyen Beijing under sit arbejdsbesøg i Kina. Kronprins Frederik fik en spændende rundvisning i det såkaldte kunstdistrikt 798. Frederik besøgte blandt andet Galleri Faurschou, hvor der var fokus på banebrydende og ganske vild samtidskunst. Det var noget, som gjorde et indtryk på kronprinsen.

Frederik mødte Kinas vicepræsident

Der blev i løbet af programmet også plads til et møde med Kinas vicepræsident, Wang Qishan, en fejring af en samarbejdsaftale mellem Jacob Jensen Design og den kinesiske virksomhed CGE og deltagelse i 10-års jubilæet for dansk sprogundervisning på Foreign Studies University.
Det var bare et par af kronprinsens programpunkter på den travle arbejdsdag torsdag i Kinas hovedstad, Beijing.

Travlhed på arbejdsrejsen

Overordnet set har kronprins Frederiks besøg til Kina budt på åbningen af Københavns Kommunes udstilling ved Beijing Design Week, der gennemføres som led i Københavns partnerskab med Beijing. Derudover er kronprinsen til stede ved en række arrangementer og møder rundt omkring i den kinesiske millionby. Frederik rejser til Argentina Kronprins Frederik er tilbage i Danmark i weekenden, hvor han kan puste lidt ud, før der skal tages hul på en ny, travl arbejdsuge, som blandt andet byder på en officiel opgave mandag. På fredag i næste uge er kronprinsen i Argentina for som medlem af Den Internationale Olympiske Komité at følge Ungdoms-OL i Buenos Aires.

Læs mere om: