Kronprins Frederik fortsætter grøn uge

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Jesper Sunesen
Ligesom i de foregående dage havde kronprinsen også onsdag morgen fokus på de globale udfordringer under åbningen af en stor international videnskabskongres om bæredygtighed.

Falkonersalen på Frederiksberg i København var onsdag morgen fyldt med nogle af verdens klogeste hjerner, da kronprins Frederik overværede åbningssessionen af kongressen ”Global Challenges: Achieving Sustainability”, der blev afholdt af Københavns Universitet og det internationale samarbejde "International Alliance of Research Universities" (IARU).

Sammen var kompetente forskere fra mere end 50 lande kommet for at diskutere og holde oplæg om løsninger inden for bæredygtig udvikling med emner som energi og ligestilling.

Kongressen blev åbnet med en veloplagt tale på engelsk af tidligere klima- og energiminister Lykke Friis, der nu er prorektor for Københavns Universitet.

Kronprinsen har grønt fokus

De næste tre dage vil der være hele 120 talere, deriblandt statsminister Helle Thorning-Schmidt og EU-kommissær Connie Hedegaard, som kommer med relevant input.

Kronprins Frederik, der er meget interesseret i grøn udvikling, var også aktiv inden for området de foregående dage, hvor han først var til en officiel middag i Operaen i København i forbindelse med "Global Green Growth Forum", og dagen efter var han vært ved en middag for samme organisation på Amalienborg.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden