Kronprins Frederik gav kinesiske børn en kæmpe oplevelse

Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik.

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
På Kinas førende universitet fik kronprins Frederik mulighed for at møde lokale skolebørn, der legede med Legoklodser og havde gaver til deres nye royale ven.

Kronprinsen fik under sit besøg på Tsinghua Universitetet i Beijing i Kina forevist forskningsprojektet og laboratoriet Tsinghua Life Long Learning Lab, der er designet til forskning i børns kreativitet og livslang læring.

Laboratoriet er udviklet i samarbejde med LEGO Foundation og undersøger blandt andet, hvordan børn kan løse specifikke opgaver gennem forskellige indlæringsmetoder.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Begejstring over royalt besøg

Kronprins Frederik mødte en gruppe lokale skolebørn, der brugte Legoklodser til at lære gennem leg.

Frederik fik straks øje på en ivrig dreng, som havde bygget et fint Legotårn.

- Det er ret godt gået, sagde kronprinsen begejstret.

De små børn og deres stolte forældre var også begejstrede. Mødet med kronprinsen var virkelig en stor oplevelse for dem. I det hele taget var det en kæmpestor begivenhed for universitetet at have Danmarks kronprins som æresgæst. For Frederik var det hyggeligt at kigge indenfor i de kinesiske børns hygge-værksted og også selv få lov til at lege lidt med de klodser, han kender så godt fra Danmark.

Kronprins Frederik fik gaver af børnene

Inden afgang fra universitetet stillede den danske delegation og de kinesiske børn og deres lærere op til et flot holdbillede, og så gav skolebørnene den royale gæst et par fine hjemmelavede gaver.

Kronprinsen takkede med et kæmpesmil for de fint malede vifter fra børnene og vinkede så farvel.

Efter universitetsbesøget fortalte kronprins Frederik, at han er imponeret af den udvikling, der har været på visse områder i Kina, og han udtrykte desuden, at det gjorde et stort indtryk på ham at møde de kinesiske skolebørn.

Du kan følge med i det kongelige Kina-besøg her på billedbladet.dk, og så kan du i næste uges udgave af BILLED-BLADET se skønne billeder fra og læse alt om kronprins Frederiks fantastiske dage i Beijing og Guangzhou.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden