Søndag, 8. september 2013 — af Jan Bergman

Kronprins Frederik glæder sig til OL i Tokyo

Danmarks sportsglade kronprins Frederik - her ses han gennemføre sin første IRONMAN for nyligt.
Danmarks sportsglade kronprins Frederik - her ses han gennemføre sin første IRONMAN for nyligt.
Foto: Lars H. Laursen
Som IOC-medlem er kronprins Frederik i disse dage i Buenos Aires for at sætte fokus på De Olympiske Lege i 2020 – og valget er OL by er netop faldet på Tokyo.

Valget af Tokyo som vært for sommer-OL i 2020 er blevet modtaget med glæde blandt mange, heriblandt vore egen kronprins Frederik.

Kronprinsen ser frem til OL i Tokyo, hvor det bliver let at bevæge sig rundt mellem de forskellige arenaer.

- Jeg tror, at både atleter og tilskuere kan glæde sig til OL i Tokyo om syv år, meddeler kronprinsen til DR Sporten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- OL kommer til at foregå i hjertet af Tokyo med gåafstand mellem de fleste arenaer, midt i den pulserende og fantastiske storby, fortæller en begejstret kronprins Frederik til DR Sporten.

Hvem den sportsglade kronprins stemte på i aftes, vides ikke, for det er ikke tilladt IOC-medlemmerne at afsløre den slags, fortalte formanden for Danmarks Idrætsforbund/Danmarks Olympiske Komité, Niels Nygaard, til DR Sporten tidligere på ugen:

- Reglerne er jo sådan, at IOC-medlemmerne ikke må gå ud og fortælle, hvordan de stemmer, eller hvordan de har tænkt sig at stemme. Hverken til valg af værtsby eller til valg af præsident. Derfor kommer kronprinsen til at holde lav profil.

Kronprinsen rejste fredag til Argentina og er først tilbage den 11. september. Som medlem af IOC er kronprinsen kommet på et par meget spændende opgaver sammen med de øvrige medlemmer. På tirsdag 10. september skal der vælges ny præsident.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden