Torsdag, 4. juni 2015 — af Marianne Singer

Kronprins Frederik holdt personlig tale

Kronprins Frederik sammen med dr. Siebenmann.
Kronprins Frederik sammen med dr. Siebenmann.
Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Kronprins Frederik fortalte under overrækkelsen af The Bengt Saltin Award på Rigshospitalet, om sine møder med manden, der har lagt navn til prisen.

- Jeg mødte faktisk og havde nogle gode stunder med Bengt Saltin i 2002 og især i 2004, hvor han var på vej for at udføre feltstudier i det nord-vestlige Grønland... Og jeg ville meget gerne have gjort ham selskab, hvis ikke jeg netop på det tidspunkt skulle giftes.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik fik smilet frem hos de mange gæster, der sad klar i auditorium 1 på Rigshospitalet for at overvære kronprinsen uddele The Bengt Saltin Award. Prisen, der blev uddelt for første gang, er opkaldt efter professor Bengt Saltin, som døde i september 2014 og var en af de mest anerkendte forskere indenfor fysisk aktivitet.

Den internationale pris gives som en anerkendelse og støtte til en talentfuld ung forsker, der forsker inden for motion og integrativ fysiologi. Med prisen følger et rejselegat på 25.000 kroner.

Kronprins Frederik overrakte pris

Efter den flotte tale overrakte kronprinsen prisen til dr. Siebenmann, der modtog anerkendelsen for sin evne til at designe og udføre komplicerede undersøgelser af menneskets fysiologi. Siebenmann har bidraget til at besvare spørgsmål om virkningen af motion på menneskets fysiologi og integrere sine fortolkninger af observationerne.

Prisoverrækkelsen foregik i forbindelse med afholdelsen af "The Saltin Symposium - Exercise and Integrative Physiology", der blev afholdt for at ære den talentfulde, svenske forsker.

Efter prisoverrækkelsen blev kronprinsen siddende i salen for at lytte til dagens emner.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden